miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CEZ Oltenia – amendă de jumătate de milion de lei. ANRE a sancţionat compania pentru că a facturat curentul în avans

Furnizorul de energie electrică din Oltenia fost amendat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. CEZ Vânzare va trebui să plătească 500.000 lei pentru că a facturat în avans energia electrică în perioada 2014 – 2015.

ANRE a demarat un control la CEZ din luna octombrie, control ce a vizat verificarea modului în care CEZ Vânzare a respectat prevederile Regulamentului de furnizare a energiei electrice la clienţii finali. Pe 15 ianuarie a fost finalizat raportul de verificare, iar luni a fost întocmit procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.
ANRE a constatat că CEZ a introdus în factura curentă şi estimările de plată pentru următoarele două luni. Deşi obligaţia de plată viza doar factura curentă, este de presupus că mulţi clienţi, în necunoştinţă de cauză sau mizând pe bunacredinţă a furnizorului, au decis să achite tot ce era înscris în factură, creditând astfel compania, cu dobândă 0, pe două luni în avans, potrivit economica.net.
CEZ poate achita, în trei zile, jumătate din amenda primită. 
CEZ Vânzare este furnizorul de energie de pe piaţa reglementată pentru toată regiunea Olteniei, având aproape 1,4 milioane de abonaţi. În 2014, compania a avut un profit net de 16 milioane de euro. 

 

Politica