vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Guvern: Premierul a vorbit cu Patriarhul pe tema bugetului pe 2016

Premierul Dacian Cioloș a avut, în dimineața zile de 6 decembrie, o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe tema alocațiilor bugetare pe anul 2016.

Discuția a scos încă o dată în evidență bună înțelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situația financiar bugetară prin care trece România. Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creștere față de anul precedent atât în ceea ce privește personalul clerical cât și cel neclerical, ca o recunoaștere a rolului social important pe care reprezentanții cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din această perspectivă.

Totodată, Preafericirea Sa a subliniat că Biserică va sprijini activ demersurile guvernului de a îmbunătăți condițiile de educație ale copiilor și tinerilor din mediul rural și ale calității actului medical în spitale. Premierul Cioloș a mulțumit pentru implicarea Bisericii în cele două direcții extrem de importante pentru dezvoltarea societății românești. De asemenea, premierul Dacian Cioloș l-a asigurat pe Părintele Patriarh că Guvernul României va asigura finanțare pentru proiecte de investiții importante și că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziție resurse financiare în funcție de posibilități pentru lăcașele de cult aflate în construcție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica