vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rusia oprește livrările de gaze către Ucraina

Rusia va opri livrările de gaze naturale spre Ucraina deoarece Kievul nu a achitat în avans fondurile necesare pentru achizițiile de gaze și, în plus, ar putea opri și livrările de cărbune spre Ucraina, drept represalii la întreruperea curentului electric primit de peninsula Crimeea din Ucraina, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

'Astăzi sau mâine livrările de gaze vor fi oprite din cauza lipsei plăților în avans', a spus Alexander Novak pentru postul de radio Vesti FM, adăugând că în prezent Ucraina utilizează o cantitate mică de gaze naturale din Rusia. Alexander Novak a criticat însă autoritățile ucrainene pentru că nu fac tot ce pot pentru ca echipele de intervenție să permite reluarea furnizării de energie electrică spre Ucraina 'din motive politice'. Întrebat cum anume ar putea reacționa Rusia, Novak a precizat că există mai multe opțiuni fie politice fie economice. 'Rusia livrează cărbune pentru sectorul energetic din Ucraina. Este posibil, și poate că situația actuală o va impune, să luăm decizia de a opri livrările de cărbune pe care companiile noastre le efectuează către centralele electrice din Ucraina', a spus oficialul rus, citează Agerpres.

În replică, președintele companiei ucrainene Naftogaz, Andriy Kobolev, a declarat că Ucraina va putea să își acopere necesarul de gaze naturale din Europa dacă Rusia decide să reducă livrările spre Ucraina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica