vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaticanul anchetează doi jurnaliști italieni

Doi jurnaliști italieni sunt bănuiți că au divulgat informații și documente confidențiale, iar acum sunt anchetați de justiția Sfântului Scaun. 

Cei doi jurnaliști, Gianluigi Nuzzi și Emiliano Fittipaldi, au publicat săptămâna trecută două cărți care relatează despre dezordinea și deturnarea de fonduri de la Vatican, dezvăluind modul de viață luxos al unor cardinali, lucrări ce se bazează pe scurgeri de documente în interiorul micului stat.

Prelatul spaniol Lucio Angel Vallejo Balda și consultanta italiană Francesca Immacolata Chaouqui au fost arestați în urmă cu zece zile pentru că s-ar fi aflat la originea scurgerii de documente strânse în cadrul comisiei de experți privind finanțele Vaticanului, constituită în 2013 la cererea Papei. Dna Chaouqui a fost însă eliberată datorită colaborării sale cu justiția, informează Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

''Jandarmeria Vaticanului i-a semnalat magistraturii activitatea jurnaliștilor Nuzzi și Fittipaldi, cu titlul de posibilă complicitate în delictul de divulgare de informații și documente confidențiale ale Vaticanului, prevăzut în legea din 13 iulie 2013'', se precizează în comunicatul părintelui Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun.

Anchetatorii Vaticanului examinează, de asemenea, pozițiile altor persoane, care, prin funcțiile lor, s-ar putea să fi cooperat pentru achiziționarea documentelor confidențiale în cauză, în cadrul acestui scandal denumit ''Vatileaks 2, după ''Vatileaks'', care a slăbit în 2012 Pontificatul lui Benedict al XVI-lea, potrivit Agerpres.

Politica