vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Meciul cel mai lung din liga a cincea!

Liga a V -a seria a patra. Derby la Leu. Adversare – formația gazdă, primul loc în clasament și surpriza acestui sezon, Viitorul Ghindeni. Oaspeții pe poziția a patra. Meciul începe fără menajamente.

Gazdele ne aduc aminte de partidele disputate cu ani în urmă la Piatra Neamț. Leu parcă este Kosovo al Doljului. Arbitrul închide ochii la intrările dure ale gazdelor. Ghindeni își văd de joc. Combină, pasează, dar în preajma careului advers fundașii leoveni sunt de netrecut. Până în minutul 35. Atunci, “brazilianul” celor de la Ghindeni, fostul golgheter al ligii secunde pe vremea lui Electro Bere, sprage gheața. 1-0 după o fază de real spectacol cu adversari  înșiruiți pe parcurs, un-doi de efect cu un alt fost jucător de ligi superioare, Florin Trănculescu, și șut năprasnic.

Bucuria oaspeților ține însă doar câteva minute. Cei din Leu egalează prin Daniel Buda. Mai sunt cinci minute din prima repriză, dar spectacolul continuă. Oaspeții intră în avantaj la cabine după un gol al lui Corneanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Partea secundă este și mai animată. Duritățile marca Kosovo sunt la ele acasă. Leovenii “încurajați” și de arbitru abundă în intrări grosolane.

Se face 1-3 printr-o nouă reușită a lui Corneanu și lucurile păreau încheiate! Nu a vrut centralul și a dat un penalti gazdelor după ce în prealabil a fost un fault în atac. S-a făcut 2-3, marcator C. Gângioveanu.

Oaspeții, cu un eliminat, dau lovitura pe final. În plin avânt al amfitrionilor, “Bulină”, decarul oapseților, îl lobează pe portarul gazdă și scorul devine 2-4. În ce minut? Nimeni nu mai știe pentru că repriza secundă a avut aproximativ o oră!

Și ca tacâmul să fie complet în ultimele momente ale jocului oaspeții mai înscriu o dată, prin Mârțan.

Gazdele au contestat dreptul de joc al unui jucător de la Viitorul Ghindeni, așa că meciul încă nu s-a terminat. Și poate nici astăzi când este programată ședința comisiei de validare a rezultatului.

Însă până a fi trasă cortina peste acest joc rămân de transpus afirmațiile jucătorilor gazdă, care la final, sportiv, s-au îmbrățișat cu adversarii.

“Au fost mai buni! Ne-au arătat ce este fotbalul. La ce jucători au merită cu prisosință această victorie”, a spus un jucător leovean.

Iar altul era chiar ofuscat pe decizia conducătorilor proprii.

“Asta e bătaie de joc. Ne-au bătut de o manieră clară, iar noi acum ce facem?… ”

Politica