joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ivan sub tricolor

Sfârşit de Iunie 2015. Mai precis sâmbătă, 21 iunie. Vreme caniculară. Prima formaţie a CSU se afla în cantonamentul centralizat pentru debutul în noul sezon. Andrei Ivan, atacant, 18 ani şi jumate. A rămas acasă să dea o mână de ajutor formaţiei secunde a clubului pentru a trece de barajul de promovare în divizia a treia cu Pandurii Cerneţi (Mehedinţi).

Prima manşă. Scorul 4-0 nu a avut darul de a-l bucura pe  puştiul teribil adoptat de Bănie. S-a acidentat. Grav? Nu, dar aproape. În urma impactului cu un adversary s-a ales cu o comoţie cerebrală. Acum, din acel motiv, poartă mereu o cască de protecţie. Când joacă pentru CSU  este uşor de observat din această cauză.

Început de noiembrie 2015. Mai exact duminică 8 noiembrie. Selecţionerul Anghel Iordănescu anunţă seara târziu componenţii lotului reprezentativ pentru amicalul cu Italia. Printre fericiţii fotbalişti din prima ligă apare, surprinzător pentru unii, dar normal în urma prestaţiilor sale de după acel accident, şi numele puştiului craiovenilor – Andrei Ivan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La 18 ani şi 10 luni, vitezistul, deşi a ratat întâlnirea cu ASA Tg. Mureş încheiată cu semieşec de colegii săi, primeşte marea veste.

De acum începe greul. Mulţi spun că este uşor să ajungi în vârful piramidei, dar mai greu este să te menţii. Nu va fi însă cazul lui Andrei Ivan. Este născut învingător. Şi din moment ce a ajuns în situaţia de a fi printre tricolori cu siguranţă că nu va mai pierde această postură. S-a văzut că este un luptător mai ales după acel accident.

Atunci a pierdut mare parte din pregătirea de vară, dar iată că munca depusă, talentul şi seriozitatea l-au adus să fie numărul unu pentru CSU. Asta pentru că Andrei a fost convocat în premieră la lotul naţional.

CSU a remizat 1-1 acasă cu ASA Tg. Mureş. Cine a văzut meciul îşi poate da seama că oltenii au fost crunt pedepsiţi de soartă.

Au jucat poate cel mai frumos fotbal din acest campionat însă nu au reuşit decât un egal şi acela smuls în urma unui autogol. Dumnezeu nu a dorit ca la acest meci vreun jucător al CSU să înscrie. Dar iată reacţiile craiovenilor după acest semieşec.

Emil Săndoi: „Nimeni n-ar putea să fie mulţumit de un asemenea rezultat. Începutul jocului a fost ezitant din partea noastră, şi ne-am văzut conduşi la prima oportunitate a lor. În rest am făcut o partidă bună, ne-am dominat adversarul. Neşansa şi-a spus cuvântul, au trecut mingi milimetric, au mai lovit şi bara. Vreau să-i felicit pe băieţi pentru jocul agresiv, care a pus în imposibilitate adversarul să-şi facă jocul de pase. Posesia a fost de partea noastră, am făcut presing agresiv, am dominat total. Băieţii noştri merită felicitaţi pentru că în momentul de faţă Universitatea Craiova e echipa care are cel mai frumos joc din Liga 1. Dorinţa noastră este să aducem suporterii la stadion şi, în mare măsură, reuşim. Ivan ne-a lipsit pentru că este unul dintre cei mai în formă jucători din prima ligă, şi Acka, şi Izvoranu ne-au lipsit. În jocul de azi am avut o fază în care Bawab scăpa singur cu portarul şi a fost oprit, iar apoi un henţ clar în careu. Dacă nu se făceau aceste greşeli probabil că altul era rezultatul. În ultima perioadă am fost privaţi de puncte“.

Andrei Dumitraş: „Este un 1-1 supărător având în vedere cum a decurs jocul, la câte ocazii am avut. Cu siguranţă că se putea mai mult. Trebuia să obţinem cele trei puncte, dar nu putem da vina acum pe ghinion. Aşa se întâmplă în fotbal. Am dat totul pe teren, am atacat, dar se pare că de această dată nu am reuşit să ne atingem scopul. Echipa joacă un fotbal bun şi e frustrant că suntem sub linia care separă primele şase echipe, ce vor juca în play-off. Ne dorim foarte mult să trecem peste această linie şi să rămânem acolo“.

Bogdan Vătăjelu: “Nu ştiu cine a profitat de acest rezultat. Pe noi ne interesa să câştigăm, dar nu s-a întâmplat, deşi am avut foarte multe ocazii în a doua repriză. Suntem foarte supăraţi că nu am reuşit să înscriem măcar o dată din cele şapte ocazii foarte clare de gol pe care le-am avut. Am avut ghinion. Ne bucură faptul că ajungem să ne creăm ocazii, dar ne deranjează că nu le şi fructificăm. Pentru noi obiectivul era să urcăm de astăzi pe locurile de play-off şi să nu-l mai lăsăm până la sfârşitul campionatului regulat, dar mai sunt etape de jucat şi cu siguranţă vom face tot ce se poate să ajungem acolo“.

Politica