joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Temelescu, pus sub acuzare în dosarul Мineriada

Fostul vicepreşedinte al clubului Pandurii şi al Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO), Viorel Temelescu, a fost pus sub acuzare de procurorii militari în dosarul „Mineriada“. Temelescu era în iunie 1990 lider de sindicat la Exploatarea Minieră Motru.

El este acuzat că, alături de alţi lideri de sindicat, a participat la organizarea deplasării în Capitală a minerilor din Valea Jiului.

În acelaşi dosar, procurorii militari au decis începerea urmăririi penale faţă o serie de demnitari, lideri de sindicat, directori şi lideri de sindicat din minerit: Miron Cozma, fost preşedinte al Ligii Sindicatelor Miniere Libere "Valea Jiului", Cornel Burlec Plăieş, fost ministru adjunct al Ministerului Minelor, Gheorghe Dobre, fost director Regionala CFR Craiova, cpt. (rez) Nicolae Cămărăşescu, fost inginer la Exploatarea Minieră Aninoasa, Ştefan Bacs, fost lider de sindicat la Mina Lonea, Nicolae Ciocan, fost lider de sindicat la Exploatarea Minieră Deva, Nicolae Stanca, fost director Exploatarea Minieră Deva, Nicolae Miclăuş, fost lider de sindicat la Exploatarea Minieră Ţebea, Petre Doroftei, fost director E.M. Ţebea, Petru Braiţ, fost lider sindical la E.M. Petrila, Matei Drella, fost lider sindical la Mina Bărbăteni, Gheorghe Marchiş, fost director la E.M. Petroşani, Ioan Constantin Ilinescu, fost inginer E.M. Aninoasa, Gheorghe Soltănel, fost director E.M. Comăneşti.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Viorel Temelescu mai este judecat într-un alt dosar, alături de liderul de sindicat Marin Condescu, pentru fraudarea clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu. În acelaşi dosar, este judecat şi Dumitru Bondoc, ofiţer de informaţii în rezervă din Gorj.

 

 

Politica