vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SJU Târgu Jiu, amendat după ce a internat bolnavi fără carduri de sănătate

Casa de Asigurări de Sănătate a amendat Spitalul Judeţean de Urgenţă dinTârgu Jiu cu aproape 100.000 lei, după ce unitatea medicală a internat zeci de bolnavi fără carduri de sănătate. Din acest motiv Spitalul a înregistrat o pierdere în valoare de peste 80.000 de lei noi.

Managerul Spitalului Judeţean, Tiberiu Tătaru, a declarat că sancţiunea presupune servicii medicale efectuate în spital, dar nedecontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj din cauza cardurilor de sănătate.

"Avem o pierdere de 800 şi ceva de milioane luna anterioară pentru că pacienţii nu au avut la ei cardurile de sănătate. Ei sunt obligaţi să aibă cardul. Noi oricum facem serviciile medicale pentru că vine pacientul că e bolnav, ce să facem, asta e. Dar cardul este necesar la externare şi mulţi dintre ei nu au înţeles acest lucru. De aceea, Casa de Sănătate ne-a penalizat pentru toate foile care nu au avut card la externare. Ni le-a tăiat şi nu ne-a decontat serviciile, deşi nu noi suntem de vină", a afirmat Tiberiu Tătaru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medicii de la Spitalul Judeţean, Gheorghe Neaţă, Florin Mergea, Gheorghe Stanciu şi Claudiu Soare sunt revoltaţi, scrie rtv.net, că unitatea spitalicească unde activează a înregistrat pierderi, luna trecută, din cauza pacienţilor care nu au prezentat la internare cardurile de sănătate.

"Este aberant ce ni se întâmplă. Este datoria Casei de Sănătate ca pacienţii să aibă card. Pacienţii sunt al Casei", a spus medicul Gheorghe Neaţă.

Medicul Florin Mergea, fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţe a explicat, la rândul său: „Totul se răsfrânge asupra noastră. Pe oameni îi tratăm la fel, de unde să ştim că nu au card".

 

 

Politica