vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mesajul președintelui CJ Dolj, cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României

„Celebrăm o instituție a onoarei și a excelenței, un garant al libertății și suveranității naționale, într-o zi cu o deosebită însemnătate istorică și cu o încărcătură simbolică profundă, care marchează eliberarea ultimelor teritorii românești de sub ocupație străină, prin luptă și jertfă supremă.

Ceremonia de astăzi este un moment al reculegerii și al omagiului pios pe care îl aducem tuturor celor care, de-a lungul veacurilor, și-au pus destinele în slujba idealului unui stat unitar și indivizibil, puternic și independent, deziderat pe care l-au înfăptuit cu arma în mână și pe care l-au apărat cu prețul vieții.

În egală măsură, este un fericit prilej pentru a ne exprima respectul și aprecierea față de cei care, în prezent, continuă acest onorant parcurs, militari de toate gradele și specialiști civili, care, prin responsabilitate, profesionalism și devotament, s-au consacrat între cei mai buni ambasadori ai României în lume.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întreaga noastră prețuire se îndreaptă și către veteranii de război și cadrele militare în rezervă și în retragere, care și-au adus contribuția semnificativă la scrierea unor pagini de glorie ale istoriei și la construirea prestigiului național.

Toate aceste eforturi, trecute și prezente, sunt încununate astăzi prin rolul major pe care România îl deține în alianțele europene și euroatlantice, prin statutul Armatei Române moderne, de partener ferm implicat în misiunile multinaționale derulate pentru asigurarea și menținerea păcii, stabilității și securității.

Cu ocazia Zilei Armatei României, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă adresez sincere felicitări tuturor celor care îmbrăcați uniforma militară, pentru întreaga activitate depusă, și vă doresc multă sănătate și succes în toate misiunile în care veți fi angrenați. La mulți ani!“

Articolul precedent
Articolul următor

Politica