miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova, Bawbau pentru Dinamo

Bănia a zâmbit larg, în după-amiaza de duminică, datorită succesului categoric obţinut de CSU Craiova în faţa eternei rivale a oltenilor, Dinamo Bucureşti, victorie ce a contat pentru etapa a XV-a a Ligii I. Formaţia craioveană a încântat publicul prezent pe Extensiv într-o după-amiază însorită de toamnă. Elevii lui Săndoi au pus mâna pe frâiele partidei încă din start, iar prima reuşită a venit relativ repede, după numai 13 minute de joc. Bawab, cel care avea să fie coşmarul dinamoviştilor în acest meci, a finalizat din centrul careului o combinaţie cu Bancu, deschizând scorul şi aprinzând scânteia bucuriei în tribune. Întâlnirea a continuat într-un ritm alert, ambele tabere căutând poarta. Craiova a fost vioara întâi, dar nici alb-roşii nu s-au lăsat mai prejos şi au avut momentele lor periculoase. Până la pauză însă tabela a rămas neschimbată. În actul secund, presiunea craiovenilor a devenit şi mai mare, iar desprinderea a venit ca o urmare logică a desfăşurării jocului. Acelaşi Bawab a mişcorat speranţele câinilor roşii la o revenire prin golul marcat în minutul 63, după ce a pătruns pe partea stângă a careului şi l-a executat pe Cerniauskas din unghi. Nici bine nu au apucat oaspeţii să pună mingea la centru, că Bancu (65) a produs explozia în tribunele Extensivului cu al treilea gol al jocului primind un assist din partea inepuizabilului Bawab, care a prins o formă de zile mari împotriva lui Dinamo. 3-0 a fost scorul final al întâlnirii dintre CSU Craiova şi Dinamo Bucureşti, al unei victorii dulci şi importante pentru echipa olteană, care o urcă pe locul şase în clasament.

 

CSU Craiova – Dinamo Bucureşti 3-0 (1-0)

Stadionul „Extensiv” din Craiova, spectatori: 6.000

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marcatori: Bawab (13, 63), Bancu (65)

CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Iliev (38 Dumitraş), Popov, Vătăjelu – Kay, Mateiu – Ivan (76 Hergheligiu), Bawab (84 Madson), Bancu – Nuno Rocha. Antrenor: Emil Săndoi

Dinamo: Cerniauskas – Fai, Marc (69 Puljic), Mevlia, Filip – Anton, Vojnovic (59 Van Haaren) – Rotariu, Palic, Matei (59 Shalaj) – Gnohere.

Antrenor: Mircea Rednic

Brigada de arbitri: Istvan Kovacs – Alexandru Cerei, Gero Szabo. Rezervă: Cătălin Buşi

Observatori: Mihai Stancu, Nicolae Grigorescu

 

 

 

 

Politica