joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova are o nouă clinică inaugurată

Spaţiul destinat urgenţei de medicină dentară şi ambulatoriului de chirurgie orală şi maxilo-facială din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova a fost inaugurat ieri. Studenţi, doctori, profesori şi reprezentanţi ai clubului Rotary Probitas au fost prezenţi pe holurile noii clinici, gata să o predea pacienţilor din Oltenia care vor fi nevoiţi să-i treacă pragul.  

„Împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie, Consiliul Judeţean şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova am organizat acum aproximativ un an balul caritabil la care am strâns aproximativ 28.000 de euro, bani pe care i-am folosit în renovarea acestei secţii. Acest proiect este unul care se adresează cetăţenilor, pentru că într-o societate normală trebuie să şi oferim nu doar să cerem,” a declarat Victor Florea Ilie,  preşedinte Rotary Probitas.

Doctorul Adrian Camen, coordonatorul proiectului şi membru Rotary Craiova Probitas a spus despre proiect că a fost unul complex, de reamenajare a spaţiului în care îşi vor desfăşura activitatea urgenţa de medicină dentară cât şi ambulatoriul de chirurgie orală şi maxilo-facială. „Aici au loc atât intervenţii medicale cât şi practica medicală din partea studenţilor”, a precizat doctorul care a ţinut să precizeze şi faptul că toată dotarea este făcută de către Facultatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova tot timpul a fost preocupată de modernizarea bazelor clinice şi extinderea acestora. Iar acum un an a venit şi rândul acestei clinici de chirurgie dento-alveolară şi Universitatea s-a ocupat de achiziţionarea unit-urilor cu care a fost dotată acestă secţie, sunt unit-uri de ultimă generaţie, foarte bune din punct de vedere calitativ. Acest proiect aduce beneficii atât pentru pacienţi cât şi pentru medicii rezidenţi care urmează procesul de învăţământ postuniversitar,” a spus prof. univ. dr. Mercuţ Veronica, decanul Facultăţii de Medicină Dentară. 

Chiar dacă pentru Spitalul Judeţean investiţia nu este destul de mare ca dimensiune, este una importantă, susţine prof. dr. Dan Tarniţă care a mai adăugat că „acest spital este bază clinică pentru studenţii medicinişti craioveni, care, aici împreună cu cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea practică şi se pregătesc pentru a fi viitori medici”.  

Clinica de chirurgie orală şi maxilo-facială a Spitalului Judeţean este singura din Oltenia. 

„Acest eveniment trebuie subliniat şi scos în evidenţă pentru a aplauda efortul depus de nişte oameni inimoşi care au reuşit să atragă în jurul lor firme şi să obţină banii necesari pentru reabilitarea acestei clinici. Asemenea lucruri arată că viaţa universitară din Craiova produce cadre competente care reuşesc să trateze afecţiuni deosebite. O dotare ca aceasta uşurează şi munca doctorului, personalului medical, dar alină şi suferinţa pacienţilor. Sunt foarte multe investiţii pe care Consiliul Judeţean Dolj le face în acest spital, o nouă unitate de primiri urgenţe care sperăm să fie funcţională în doi ani, o clinică de chirurgie Cardio-Vasculară pe care sperăm să o inaugurăm la sfârşitul acestui an, începutul anului viitor, astfel încât gradul şi competenţa acestui spital să fie cel de Spital Universitar,” a conchis Cristinel Iovan, vicepreşedinte CJ Dolj.

Politica