joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două persoane au fost ucise cu o sabie într-o școală

Atacul comis astăzi într-o școală suedeză de un bărbat mascat și înarmat cu o sabie s-a soldat cu doi morți și doi răniți grav, potrivit unui bilanț provizoriu comunicat de spitalul din Trollhätten (sud-vest), unde s-a produs atacul, relatează AFP, potrivit Agerpres.

'Una dintre cele patru persoane internate în spital a decedat', a declarat un purtător de cuvânt al spitalului, Nicklas Claesson. Potrivit mass-mediei suedeze, este vorba despre unul dintre cei doi elevi răniți. Un profesor a murit din cauza rănilor în școală înainte de intervenția medicilor, în timp ce atacatorul a fost grav rănit cu focuri de armă de poliție.

Incidentul a avut loc la școala Kronan din Trollhätten, oraș industrial cu 50.000 de locuitori, situat la 75 de kilometri nord de Goteborg. La școala unde a avut loc acest incident învață aproximativ 400 de copii cu vârste între șase ani și 15 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliția a răspuns unui apel de urgență conform căruia un bărbat mascat înarmat cu o sabie se afla în incinta școlii, iar o persoană fusese atacată în clădire sau în cafeneaua din apropierea școlii. 'La scurt timp, am primit informația că atacatorul a fost împușcat de poliție și că starea sa nu se cunoaște deocamdată', a anunțat poliția pe site-ul său.

Purtând o mască din trilogia 'Războiul Stelelor', potrivit mass-mediei suedeze, atacatorul, ale cărui motive rămân deocamdată necunoscute, a intrat joi dimineață în școală și a atacat mai multe persoane, copii și adulți.

Premierul suedez Stefan Löfven urmează să se deplaseze la fața locului.

Anchetatorii l-au identificat pe autorul atacului ca fiind un bărbat în vârstă de aproximativ 20 de ani. Ei urmează să efectueze percheziții la domiciliul acestuia.

Foto:mediafax.ro

Politica