joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bilanţ lăudăros pe 9 luni dat de IPJ Mehedinţi

IPJ Mehedinţi a emis un comunicat de presă de bilanţ al activităţii pe 9 luni de zile. În sinteză documentul prezintă numai chestiuni pozitive şi realizări, în date şi cifre, comparative cu trecutul.

,,Creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, dezvoltarea relaţiilor de parteneriat între Poliţie şi comunitate, asigurarea unui mediu de afaceri optim prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, restituirilor ilegale de T.V.A., a spălării de bani, combaterea riscului rutier sunt câteva obiective urmărite de echipa managerială a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi” aşa începe comunicatul IPJ Mehedinţi. 

Apoi se arată următoarele: ,,Pornind de la aceste aspecte, constatăm în primele nouă luni din 2015, o scădere cu 3,09 % a infracţionalităţii sesizate, fiind înregistrate 7778 fapte în 2015, faţă de 8027 fapte înregistrate primele 9 luni din anul 2014. Infracţiunile contra persoanei înregistrează o scădere procentuală de 9,25%, infracţiunile de furt sesizate – 6,02%, iar furtul de cablu sau alte metale feroase şi neferoase: – 86,29%. Deşi ponderea cea mai mare din totalul infracţiunilor contra persoanei o reprezinta infracţiunile de loviri sau alte violenţe şi aceste infracţiuni se află pe un trend descendent în primele 9 luni din anul 2015, cu 2,56% mai puţine fapte în anul curent” se arată în comunicatul de presă. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

În document se mai specifică: “Acţiunile poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au concentrat în direcţia constatării faptelor de evaziune fiscală şi mai ales a recuperării prejudiciului creat bugetului de stat prin activităţi ilicite. În urma măsurilor întreprinse, s-a reuşit recuperarea sumei de 5.125.383 lei, fiind indisponibilizate 54 autovehicule de lux, confiscată cantitatea de 1.642.763 ţigarete şi aproape 700 litri alcool. În perioada analizată a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 41 persoane (comparativ cu doar 10 persoane reţinute în 9 luni din 2014). La infracţiunile sesizate contra patrimoniului se constată în primele 9 luni ale anului 2015 o scădere de 4,36 % iar în ceea ce priveşte infracţiunile de tâlhărie acestea înregistrează o scădere de 40 % faţă de perioada analizată a anului 2014. Diminuarea fenomenului infracţional înregistrează şi infracţionalitatea stradală, fiind înregistrate cu 2,48% mai puţine fapte decât în perioada similară a anului trecut. În aceeaşi perioadă, în mediul rural, criminalitatea sesizată a cunoscut, de asemenea, un trend descendent, fiind sesizate cu 1,26% mai puţine fapte de natură penală decât în aceeaşi perioadă a anului 2014. La infracţiunile contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, în primele 9 luni din anul 2015, s-a înregistrat o scădere cu 21,04%  faţă de aceeaşi perioadă din anul 2014. Referitor la cauzele generatoare de  accidente, se  constată că principalele cauze sunt prioritate vehicule, viteza neadaptată, bicicliştii şi pietonii” se arată în comunicatul IPJ Mehedinţi.

Tot în acest document se mai spune următoarele: ,,În perioada analizată poliţiştii rutieri mehedinţeni au aplicat aproximativ 32.415 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru viteza neadaptată şi neregulamentară (9462), lipsa utilizării centurii de siguranţă (6917 abateri) şi pietoni (1904 sancţiuni). Pentru menţinerea unui climat adecvat de ordine şi siguranţă publică poliţiştii mehedinţeni vor intensifica acţiunile specifice, cu precădere în zonele cu risc criminogen ridicat astfel încât măsurile luate să fie în corcondanţă cu nevoile comunităţii”.

Politica