miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

”Băieţii deştepţi” – generaţia în vogă a spaţiului danubiano-pontic

Atunci când S.O.V. apare în mediu on-line şi spune nişte adevăruri e luat la mişto. Omul se tot dă, la propriu, în bărci – ba prin Deltă, ba pe la Marea Neagră, ba pe nu ştiu care lac – şi mai varsă câte o pildă, mai strecoară o informaţie, mai dă un sfat de afaceri şi ne-o spune în faţă că bubuim de prostie, credulitate, lipsă de reacţie şi infantilitate civică, lucruri reflectate pe deplin în starea de fapte din societatea românească, lucruri garnisite de devalizarea ţării şi sărăcirea ”prostimii”.

Ceea ce este şi mai tragic este că orice domeniu al societăţii noastre a fost acaparat de această caracatiţă a politicii dâmboviţene care e rodul unei nebănuite dorinţe de a reforma în rău tot ceea ce înseamnă România şi românism. România pare, şi în urma ultimelor dezvăluiri din mediul juridic, dacă nu este, în proporţie de 85-90% un stat eminamente mafiot. Un stat acaparat de ”băieţii deştepţi”. O ţară a cărei avere e împărţită între grupurile de putere – raportul 70%–30%, instaurat în toamna lui 2004 de Adelu',  Băse' şi Guzganu' rozaliu – indiferent de ce parte a baricadei sunt, cu scopul vădit de a pune mâna pe întreaga avere şi muncă a acestui popor şi de a profita de ea în scop propriu şi personal, nici măcar de partid.

Ce mai aflarăm ieri, că tot n-aveam destule pe cap cu ”vânzătorii” de ţară: ”Radu Budeanu, fostul patron al Cancan, Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei şi Bogdan Buzoianu, fondatorul Energy Holding, ar fi implicaţi în noul dosar al Elenei Udrea, pentru care DNA a cerut marţi Parlamentului urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă. (Agerpres)

Policlinica Buna Vestire Craiova

De aici au curs valuri de informaţii, fluxuri de ştiri şi evident, noi şi noi date care răstoarnă mai toată percepţia românilor despre ceea ce înseamnă cinste, afaceri cu statul, presă, loialitatea faţă de români şi România. Bombele informative sunt legate de Bogdan Buzoianu cu un contract din care are  asigurate câştiguri de peste 3 miliarde de dolari şi de Elena Udrea care pentru vreo 700.000 de euroi ar fi proprietara de drept a unui cotidian naţional.
De afacerile cu energia a ”băieţilor deştepţi” mai aveam ceva informaţii (chiar Mitropolia Olteniei fiind furnizor de energie în sistemul naţional ?!?!?!?) dar în nici un caz de anvergura financiară scoasă la iveală acum.

N-ar trebui să surprindă nici afacerea de 700.000 de euro a fetei care promovează cârnaţii de Pleşcoi, fătucă descurcăreaţă care în calitate de ministru al României (cu o retribuţie de hai sa-i zicem 1.500 de euro/lună) a reuşit înr-un an să achite un credit de peste 3 milioane de euro. Din salariu bineînţeles!
Ce află românu' şi după aceste ştiri? Că toţi cei care au fost şi sunt în fruntea trebii fac un rău imens României şi concetăţenilor lor. Fură fără ruşine, fură de parcă existenţa le este condiţionată de furt, fură fără limite, fără dram de conştiinţă, umanitate, civism, sau simţ patriotic. Aceste noi informaţii vin să ne dovedească faptul că această caracatiţă a corupţiei, şpăgii, mitocănismului, fariseismului, oportunismului, etc. a cuprins tot spectrul societăţii noastre.

Politica, administraţia şi legislativul ţării le ştiam de mult corupte şi infame. Tot ceea ce ţine de sistemul bugetar se învârte în cloaca principială a ”clasei conducătoare”: învăţământul, sănătatea, cultura, sportul, biserica şi tot ce ţine de angajarea în acest sistem pe baza carnetului de partid.
Mai existau speranţe de a avea o presă independentă, de a trăi cu impresia că acest ”câine de pază” al democraţiei este resursa care, alături de justiţie şi societatea civilă (din păcate un concept nul la noi, ca aplicabilitate, responsabilitate şi activitate), să dea linia corectitudinii şi aplicabilităţii LEGII şi CONSTITUȚIEI. Din păcate, chiar dacă de pe vremea lui Dumitru Tinu au ieşit nişte zvonuri despre subordonarea presei, acum se confirmă că bucata de şuncă a politicienilor a momit şi ”câinele de pază” al democraţiei.

Vorbim de ceea ce înseamnă presa naţională pentru că în plan local mai marii politicii noastre se laudă la chiolhane cum au la picioare toate ”javrele” din aria lor de competenţă. Oare? Chiar sunt convinşi că au toată presa la picioare, atunci când sunt la putere? Chiar cred că ”prostimea” (exceptându-i pe cei 435.000 votanţi ai unui condamnat penal, care astfel au devalizat ideea de LEGE şi CONSTITUȚIE) trăieşte numai după ce se reflectă în mass-media?

Nu, măi ”băieţi deştepţi”! Să vă Ferească Dumnezeu de furia poporului român. Românul, prin harul său ancestral, este dăruit a fi harnic, înţelept, serios şi cu bun simţ, doar că ideologia comunistă i-a bulversat această ierarhie, iar post-decembriştii au lucrat în a demonetiza aceste calităţi. Ele, însă, există şi pot fi reactivate la orice răbufnire de orgoliu social individual, sau de grup. Doamne – Ocroteşte-i pe români! D.N.A. – Arestează-i pe cei ce FURĂ România!

Să auzim şi să citim numai de bine!

Politica