vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ouăle de găină, sursă de energie

Ouăle de găină sunt o importantă sursă de energie datorită vitaminelor, mineralelor și proteinelor pe care le conțin, informează 20minutes.ch, potrivit Agerpres.

Ouăle preparate, crude consumate în cantitate mare pot împiedica absorbția de către piele a biotinei, vitamină esențială pentru piele și păr. De altfel, albușul oului conține și nutrienți însă în canitități mai mici decât gălbenușul.Valorile nutritive nu se schimbă, indiferent dacă oul este crud sau pregătit termic.

Unele persoane preferă ouăle cu coajă brună, pe care le consideră mai bune pentru sănătate. Această idee este total lipsită de temei deoarece culoarea nu are nimic de-a face cu calitatea, ci depinde de genele fiecărei găini și de rasa păsării,relatează Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Timp de mulți ani s-a afirmat că nu trebuie consumate mai mult de două ouă pe săptămână pentru a nu mări cantitatea de colesterol din sânge. Deși acest mit a fost demolat acum circa 30 de ani, ideea persistă încă. Contrar grăsimilor de origine animală, nivelul ridicat de colesterol din ouă nu are practic efect asupra nivelului de colesterol din sânge, informează aceeași sursă.

Politica