joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O nouă piață agroalimentară în Caracal

În această perioadă, în municipiul Caracal se desfășoară un amplu proiect de modernizare a pieței agroalimentare. Au fost construiți peretii, a fost pus acoperișul, în acest moment se lucrează la infrastructura internă. Este o clădire modulară ( piața este realizată în două etape constructive ), din panouri stratificate izolante. 

Valoarea totală a contractului de investiţii „ Reabilitare și modernizare piața centrală a municipiului Caracal, judeţul Olt ” este de 900.000 lei, bani proveniți din bugetul local, din taxele încasate de la comercianţi. În zona adiacentă va fi amenajată și o parcare cu 80 de locuri, lucru neexistent la vechea construcție a pieței. Aici trebuie menționat actualul șef al Serviciului public de administrare a piețelor, Gabriel Ionescu, care cu un număr de 16 oameni a realizat încasări record din taxarea comercianților care vând în piețele municipiului. Se vede că este un fost militar, sperăm că n-a instituit vreo unitate ( disciplină ) militară în serviciul pe care îl păstorește.

Ceea ce-i important este faptul că procesul tehnologic de construire este unul modern, rapid, neexistând acele șantiere mari, interminabile.
Conform proiectului, inaugurarea noii piețe agroalimentare se va face la începutul anului viitor (termenul legal fiind de 24 de luni, adică 27.04.2016), dar în ritmul în care lucrează echipa constructorului speră ca spre sfârșitul acestui an să fie inaugurate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Această reconstrucție aduce și mari probleme: mizerie și zgomot, dar și un comerț care nu este la standardele europene. Trebuie spus că au fost eforturi conjugate din partea primăriei municipale și ale deputatului de Caracal, Dan Ciocan.

Începe și municipiul Caracal “să se miște“ un pic. Asfaltarea principalelor artere, noua piață centrul municipiului, sunt câteva realizari ale diriguitorilor actuali. Probleme de rezolvat, destule: finalizarea centurii Caracalului, izolarea blocurilor, amenajarea zonelor de spații verzi în cartierele municipiului.

Politica