vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a anunţat numărul locurilor la rezidenţiat

Absolvenţii universităţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie vor putea concura pe un număr de 3.388 locuri şi posturi pentru medicină, 263 locuri pentru medicină dentară şi 152 locuri pentru farmacie la concursul de rezidenţiat. Concursul va avea loc pe 15 noiembrie în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

În Craiova, la medicină sunt disponibile 248 de locuri, cele mai multe fiind la oftalmologie (20), urmată de medicina internă şi medicină de familie (câte 15). La medicină dentară sunt scoase la concurs 34 locuri, iar la farmacie, doar 10 locuri.

În ceea ce priveşte posturile scoase la concurs, în judeţul Dolj sunt mai puţin de 20.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Spitalul Municipal Băileşti caută rezidenţi atât pentru farmacie, cât şi pentru cardiologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, ortopedie şi traumatologie, oncologie medicală. De oncologi au nevoie şi spitalele din Craiova. La Spitalul Judeţean de Urgenţă se caută oncologi inclusiv pentru oncopediatrie, în total fiind disponibile trei posturi. Spitalul Filantropia scoate la concurs un post de oncolog. Cele două unităţi medicale au disponibile posturi şi pentru neonatologie, iar SJU Craiova are libere două locuri şi la radioterapie. Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare are nevoie de doi rezidenţi.

Tot la Craiova, vor da examen şi mediciniştii din celelate judeţe ale Olteniei, dacă vor un post în regiune.

În unităţile medicale din Oltenia mai sunt disponibile circa 20 de posturi în judeţul Olt, la Corabia, în Gorj, la Târgu Cărbuneşti, Rovinari, Novaci, Târgu Jiu, Bumbeşti Jiu şi Motru, iar în Vâlcea, la Horezu.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, înscrierile pentru rezidenţiat se vor face până la 23 octombrie, ora 15,00, la direcţiile de sănătate public sau la ministerele cu reţea proprie, după caz.

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor  publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

Tematica de concurs şi bibliografia aferentă sunt cele din anul 2014. Acestea pot fi găsite pe site-ul ministerului.

 

 

Politica