vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trotineta electrică românească se face la Craiova

Prima trotinetă electrică românească 100% este prezentată publicului în cadrul ediţiei 2015 a Salonului Auto Bucureşti & Accesorii (SAB&A 2015), care se desfăşoară până pe 11 octombrie.  Vehiculul este produs de compania E-TWOW, cu sediul la Craiova, compane specializată în producerea şi distribuţia vehiculelor electrice.

E-Twow este o trotinetă electrică pliabilă, uşor de folosit, cu un design dinamic şi tehnologii de ultimă oră, precum: sistemul KERS (kinetic energy recover system) — pentru recuperarea energiei cinetice, dar şi sistemul de frânare regenerativă, frânare magnetică şi pilot automat. Tehnologia KERS este utilizată şi în competiţiile de Formula 1, fiind pentru prima dată când a fost folosit pe o trotinetă electrică.
Potrivit datelor tehnice, consumul de energie al unei astfel de trotinete este de 6,15Wh/km (cu farurile LED aprinse), calculat la o viteză de 20 km/h, cu funcţia de pilot automat activată, la o viteză a vântului de mai puţin de 10 km/h şi o sarcină de 75 kg.
Trotineta cântăreşte doar 10,7 kg, fiind cel mai uşor vehicul electric din lume.
Preţul unei trotinete electrice E-Twow porneşte de la 2.750 de lei.
Vehiculul este disponibil în trei versiuni de echipare, respectiv Eco, Master şi Booster, diferenţa dintre aceste variante fiind puterea motorului.
Timpul de încărcare al bateriei este de până la două ore, în timp ce garanţia acordată de către producător ajunge la 6 luni.
Trotinetele electrice româneşti sunt acum, de fapt, produse în China. Asamblarea lor se realizează la Craiova. Producătorul va deschide însă o fabrică în Bănie unde va fi produs acest vehicul.
"În acest moment, trotinetele electrice româneşti sunt produse în China, iar asamblarea acestora se realizează în România, la Craiova. De altfel, în cursul anului viitor, producţia acestui vehicul, dar şi a altor tipuri de vehicule (biciclete electrice, scutere electrice, scaune electrice destinate persoanelor cu dizabilităţi) se va realiza în fabrica pe care o construim, la ora actuală, în Craiova. Este vorba despre un proiect pe bani europeni, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Numărul mediu de angajaţi în cadrul acestei noi fabrici va fi de 50", a declarat, pentru AGERPRES, Sorin Petcu, administratorul companiei producătoare.

 

Politica