joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajați absolvenți! Statul vă dă bani

Angajatorii care dau un loc de muncă tinerilor absolvenți ai unei instituții de învățământ beneficiază de o serie de avantaje. Statul dă bani celor care angajează absolvenți pe perioadă nedeterminată. Subvenția se acordă timp de un an  și este cuprinsă între 500 și 750 lei, în funcție de nivelul de școlarizare al absolventului angajat.

„AJOFM Dolj vine în sprijinul angajatorilor prin aplicarea măsurilor pentru stimularea ocupării forţei de muncă prevăzute de Legea nr. 76/2002 cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, angajatorii pot beneficia de subvenţii acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj în situaţia în care încadrează în muncă persoane din rândul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ, şomerilor cu vârsta peste 45 ani sau şomerilor unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomerilor care în termen de 5 ani de la data încadării îndeplinesc condiţiile de pensionare sau persoanelor cu handicap”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Dolj.

Astfel, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat:
a) o sumă de 500 lei, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de  arte și meserii;
b) o sumă de 600 lei , pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior    sau      învăţământ    postliceal;
c) o sumă de 750 lei , pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul pesoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, aceleași sume, însă pe o perioadă de 18 luni.
Trebuie precizat că angajatorii care beneficiază de subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea în muncă a absolventilor sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puțin 18 luni. 

Subvenții se acordă și pentru încadrarea în muncă a şomerilor peste 45 ani sau a şomerilor părinţi, unici susţinători ai familiilor monoparentale.
“Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă 500 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni”, potrivit AJOFM Dolj
Angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, beneficiază lunar, pe o perioadă de 12 luni, o sumă  500 lei dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau    de serviciu cel puţin 2 ani, precizează Agenția de Ocupare a Forței de Muncă.

De asemenea, statul oferă subvenții pentru cei care angajează şomeri care mai au 5 ani până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare.
“Angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă de 500 , acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj”, se mai arată în documentul citat.
Informaţii suplimentare privind solicitarea de către angajatori a subvenţiilor prevăzute de lege pot fi obţinute la sediul AJOFM Dolj, Craiova, str. Eugeniu Carada, nr. 13A, Comp. Relaţii cu Angajatorii, tel 0251/306100.

 

Politica