miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova are talent. John: „Îmi doresc să inspir oamenii prin ce sunt şi ce cânt”

Are 19 ani, este student la Conservator, are o voce care l-a dus în semifinalele concursului televizat „Românii au talent”, fiind oltean de-al nostru, din Filiaşi. Românul Ioan Emanuel, în buletin, dar John pe scenă, îşi doreşte o carieră fulminantă în muzică. Perseverent, dar mai presus de toate, pasiunea sa pentru muzică sunt coordonatele care îl vor ajuta să ajungă sus, în topurile muzicale şi un artist consacrat, consideră acesta. Înzestrat cu o vocea aleasă, tânărul a dobândit şi abilităţi de a cânta la chitară, instrument ce i s-a potrivit ca o mănuşă. A învăţat să cânte la chitară, iar împreună îşi compun piesele (el şi chitara). Inspiraţia vine din stările şi trăirile personale, în cea mai mare parte, ne mărturiseşte John.

„Provin dintr-o familie simplă, am trăit şi am crescut cu mama şi sora mea mai mare. Pot spune că am avut parte de o copilărie fericită, bucurându-mă de toată atenţia celor mai importante două persoane din viaţa mea. Având înclinaţii artistice, de mic copil mi-a plăcut literatura. Dintotdeauna am simţit o atracţie faţă de muzică, moştenită probabil din partea familiei tatălui meu, însă nici eu şi nici mama nu ne-am gândit că aş putea exploata acest talent, transformându-l într-o carieră undeva departe, în viitor. Pur şi simplu, cântam… şi mă bucuram în modul cel mai sincer posibil de acest lucru. Pasiunea mea pentru muzică a început când am primit chitara cadou, de la sora mea, parca s-a aprins ceva în mine atunci, am început să cunosc o parte din mine căreia nu i-am acordat importanţă înainte, muzica. După gimnaziu, în perioada care a urmat am început să învăţ instrumentul procurându-mi materiale de pe internet, din cărţi, studiam şi mă chinuiam să înteleg tot ce îmi cădea în mână legat de chitară. Aşa am reuşit să învăţ câteva piese, aşa au apărut primele ieşiri prin parc cu chitara şi prietenii, pe la şcoală, şi tot aşa a apărut şi prima apariţie pe scenă”, a spus John.

A absolvit Liceul de Arte Marin Sorescu din Craiova, toată perioada în care a învăţat aici, fiind etapa în care a păşit mai sus spre ce îşi dorea mai tare. Tot mai aproape de muzică se află şi acum fiind student la Conservator în anul II. Îi place să creeze, şi-a lansat deja patru melodii, una dintre ele având şi un videoclip oficial pe internet. Însă, tolba sa de creaţii este mult mai bogată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Dintotdeauna am vrut să-mi las amprenta asupra muzicii pe care o cânt, să pun o nuanţă din originalitatea mea, aşa că m-am gândit: care e cel mai bun mod de a arăta lumii personalitatea ta muzicală dacă nu prin compoziţii? Aşa că am început să lucrez în domeniul acesta şi mi-am lansat patru creaţii până acum care se află pe canalul meu de youtube. Piesele mi le compun şi orchestrez singur, mi le înregistrez singur, în mare parte tot ce am lansat pâna acum am lucrat singur. Singurul videoclip oficial e la piesa "Închide uşa", fiind realizat cu un foarte bun prieten, Alex Bădescu. Ce îmi doresc cel mai mult de la muzică? Bineînţeles, să mă ducă pe culmile succesului, printre cei mai buni, însă cel mai mult vreau ca muzica mea să atingă sufletul şi fibrele sensibile ale ascultătorilor, îmi doresc să îi fac să simtă mesajul meu prin fiecare piesă pe care o produc. Sunt foarte încrezător în ceea ce priveşte viitorul muzicii mele şi sunt foarte entuziasmat în ce priveşte drumul care pe care îl am în faţă”, a povestit John.

Calea sa e muzica

Nu se vede activând în alt domeniu, decât al muzicii. Îşi doreşte ca talentul său muzical să îl ducă pe culmile succesului, dar cel mai important vrea, ca prin melodiile cântate de el, să ajungă la sufletele oamenilor. Cântă muzică pop cu influenţe soul şi r&b.
„Sunt convins că muzica o să îmi fie mai mult decat suficientă în viaţă, de aceea nu am un plan B. Studiez muzica şi la facultate, e cea mai mare parte din mine, mă reprezintă, asta ştiu să fac.. asta simt că trebuie să fac. Aşa cum fiecare dintre noi trebuie să îşi urmeze calea. Nu mi-am scos un album, încă, pentru că îmi e dificil să le fac pe toate singur, şi cu înregistratul, promovatul, deşi am multe piese compuse acasă in jurnalul meu muzical, o să vină şi vremea lor. Visul meu e să devin un artist independent, recunoscut şi apreciat la nivel naţional, şi îmi doresc să inspir şi să emoţionez oamenii prin ce sunt şi ce cânt”. 
La concursul „Românii au talent”, John a participat cu trupa sa, pe vremea aceea, Major Office. Formaţia s-a desfiinţat însă.
„Tot în cadrul Liceului de Arte am cântat prima dată cu unul din membrii trupei care urma a se înfiinţa în câteva luni. David, care face beatbox de performanţă, nu era din liceu, însă l-am cunoscut la un concurs de talente, ne-am împrietenit şi am început să cântăm împreună. Îl chemam pe la şcoală cand găseam câte o sală de studiu liberă şi ne bucuram de muzică. Ceva mai târziu l-am cunoscut şi pe Matei, pianist, elev la Liceul de Arte şi toţi trei am dat drumul la un proiect numit Major Office. În această formulă am început să cântăm seara în oraş, prin diverse pub-uri, concerte caritabile, să facem filmuleţe şi să le încărcăm pe YouTube ca să împărtăşim muzica noastră şi cu alţii, şi foarte multe chestii care ne încântau foarte tare în perioada aceea”.

John poate fi găsit şi pe Facebook, la adresa  https://www.facebook.com/Rjohnn24 şi pe youtube unde îi puteţi asculta melodiile. Puteţi da căutare pe internet la John-Închide uşa, John-Black and white, John-Eroul tău sunt melodiile sale, dar îl veţi putea asculta şi prin intermediul coverurilor realizate de acesta.

Politica