joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oktoberfest, cea mai mare sărbătoare a berii, a început la Munchen

Tradiționala sărbătoare a berii din Germania, Oktoberfest, ajunsă la cea de-a 182-a ediție, a început în stil tradițional, după ce primarul Munchenului, Dieter Reiter, a dat cep primului butoi de bere, informează DPA. 

Berea a început să curgă după numai două lovituri de ciocan, iar prima carafă de un litru a fost înmânată prim-ministrului bavarez, Horst Seehofer. Conform tradiției, berea trebuie să curgă după cât mai puține lovituri în butoi. Anul trecut primarul a avut nevoie de patru lovituri pentru a da cep primului butoi. Chiar înainte de începerea oficială a festivalului, care este de așteptat să atragă 6 milioane de vizitatori pe parcursul celor 16 zile, corturile umpluseră până la refuz "Wiesn" — cum este cunoscut locul de desfășurare. Munchenul se confruntă în paralel cu un aflux de migranți care fug mai ales din Siria, Afganistan și Irak, cu peste 20.000 de cereri de azil pentru fiecare din ultimele două weekenduri, chiar dacă restabilirea duminică a controalelor la frontiera austriacă a redus sosirile din această săptămână, scrie AFP.

"Situația este mult mai relaxată decât în ultimele zile", a confirmat Wolfgang Hauner, purtătorul de cuvânt al poliției federale. Cu toate acestea, autoritățile bavareze intenționează să „separe diferitele grupuri, astfel încât să nu apară niciun conflict”, argumentând că solicitanții de azil veniți majoritar din țările musulmane „nu sunt obișnuiți să întâlnească în public oameni extrem de beți”. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Wilfried Blume-Beyerle, responsabil cu Oktoberfest din cadrul guvernului bavarez, a explicat că vizitatorii festivalului vor fi orientați spre ieșirea din sud a gării, în apropiere de Wiesn, unde sunt desfășurați 500 de polițiști, în timp ce migranții vor fi conduși spre ieșirea din nord, unde vor fi întâmpinați în fiecare zi de voluntari cu alimente, băuturi și alte produse de primă necesitate. Oktoberfest datează din 1810, când a început sub forma unei curse de cai la Munchen pentru a amuza publicul cu ocazia nunții prințului moștenitor Ludovic I al Bavariei cu prințesa Therese von Hildburghausen. De atunci, festivalul a fost întrerupt de mai multe ori, în anii marcați de războaie și mari epidemii. AGERPRES

Politica