sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tunuri cu apă și gaze lacrimogene, folosite împotriva imigranților la granița cu Serbia

Imigranții care protestau la frontiera sârbă pentru a intra în Ungaria au fost îndepărtați de către autoritățile ungare cu tunuri de apă și gaze lacrimogene.

Un jurnalist AFP prezent la graniță relatează că forțele de poliție ungare au folosit gaze lacrimogene după ce au fost atacate de migranți cu pietre și sticle la punctul de trecere a frontierei de la Roszke. 

În timp ce un reporter de la Reuters a precizat la rândul său că sute de polițiști, sprijiniți de unități speciale antitero cu vehicule blindate și tunuri de apă, au avansat spre un grup de migranți la Roszke care se aflau de cealaltă parte a gardului metalic construit de autoritățile ungare la granița cu Serbia. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliția ungară a emis un comunicat în care afirmat că un grup de migranți 'agresivi' au pătruns printr-o poartă de acces la frontiera cu Serbia și au avut o ciocnire cu forțele de securitate aflate la fața locului, informează Reuters. Cu toate acestea, un oficial ONU aflat la fața locului a precizat că migranții nu păreau să fi trecut de gard. 

'Poliția ia măsuri legale și necesare pentru a proteja frontiera Ungariei și frontiera externă a Uniunii Europene', a precizat poliția într-un comunicat. 

Circa 500 de migranți se aflau la fața locului miercuri după-amiază, dintre care 300 au participat la ciocnirile cu forțele de ordine strigând 'libertate, libertate', a precizat AFP. 

Două elicoptere ungare, unul al armatei, celălalt al poliției, survolau zona. 

Un purtător de cuvânt al guvernului ungar a declarat că migranții erau 'înarmați cu țevi și bastoane'. Reporterii Reuters nu au văzut migranți înarmați, însă în imaginile transmise de televiziuni se puteau vedea persoane care aruncau cu obiecte în polițiști peste gard. 

sursă:mediafax.ro

Foto:stirileprotv.ro

Politica