joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Diaconu (patronat): “Avem nevoie de repornirea Oltchimului”

Repornirea Oltchimului este necesară atât pentru economia noastră, cât şi pentru export, în condiţiile în care PVC-ul românesc este foarte cerut, în special în Turcia şi Grecia, a afirmat, marţi, preşedintele Asociaţiei Patronale a Prelucrătorilor de Mase Plastice din România (ASPAPLAST), Marcel Diaconu, la deschiderea Expo Plast.

"Avem nevoie de repornirea Oltchimului, atât noi cât şi exportul românesc, pentru că PVC-ul românesc (policlorura de vinil — n. r.) este foarte cerut la export, mai ales în Turcia şi Grecia, iar industria maselor plastice este prezentă în toate domeniile economiei", a spus Diaconu.
Potrivit acestuia, în sectorul maselor plastice, s-au înregistrat creşteri anuale, chiar şi în perioadele de criză.
"Industria maselor plastice a înregistrat, în 2014, o pondere de 6,88% din totalul industriei prelucrătoare, comparativ cu 5,14% în 2013, ajungându-se la o producţie totală de 163 de kilotone. În sectorul ambalajelor merg 26% dintre produsele noastre, în domeniul automobilelor 22%, în domeniul electronicelor şi electrotehnicelor — 15%, uz casnic — 13%, industria materialelor de construcţii—12%', a precizat acesta.
Expo Plast, singurul eveniment din România pentru industria de mase plastice, reuneşte 50 de companii din România, Egipt, Grecia, Turcia, Slovacia şi Bulgaria. Expoziţia ocupă o suprafaţă de peste 2.500 metri pătraţi, prezentând noutăţile şi soluţiile unui domeniu marcat de tehnologizare, eficienţă şi competitivitate.

"Din păcate, în agricultură, folosirea maselor plastice este încă la un nivel scăzut, de numai 7% din totalul producţiei de mase plastice. În 2014, valoarea totală a comerţului internaţional pentru masele plastice, cauciuc şi articole din acestea a crescut până la 6,743 miliarde de euro”, a adăugat preşedintele Asociaţiei Patronale a Prelucrătorilor de Mase Plastice din România.
Exporturile de mase plastice, cauciuc şi articole din acestea au fost, în 2014, de 2,496 miliarde euro, în timp ce importurile au atins 4,247 miliarde euro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

AGERPRES

Politica