joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce informaţii ascund numerele de pe spatele cutiilor de lapte?

Cu siguranţă că până acum, numerele de pe fundul cutiilor de lapte, nu v-au atras atenţia niciodată. Poate după ce veţi citi cele ce urmează, aceste numere vă vor ridica un semn de întrebare.

Acele numere sunt inscripţionate pe cutiile de lapte cu un simplu motiv. Problema este ca puţini sunt cei care cunosc acel motiv şi mai puţini cunosc semnificaţia lor. Dacă priviţi cu atenţie fundul unei cutii de lapte, veti observa câteva cifre înşirate. Acestea trebuie să fie în număr de 5 (de la 1 până la 5 – 12345). În unele ţări chiar şi până la 6 (nu este cazul ţării noastre). Aceste cifre semnifică lucruri nebănuite! Absenţa uneia dintre ele a produs o reacţie de panică în rândul consumatorilor, având în vedere că ea indică de câte ori a fost laptele procesat sau reciclat.

Procesul poate fi repetat de 5 ori, aşa că fabricile de specialitate trebuie să menţioneze de câte ori a fost laptele "reciclat". 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mult, există şi o lege prin care se interzice procesarea laptelui expirat, însă acest lucru nu se respectă întocmai, iar laptele mega-ultra pasteurizat zace pe rafturile marilor magazine, fiind oferit consumatorilor ca lapte de "prima mână".  

Exemplu: Dacă aţi identificat pe fundul unei cutii de lapte doar numărul 1234, iar cifra 5 lipseşte, înseamnă că laptele a expirat de 5 ori până acum, fiind pasteurizat de 5 ori.

În cazul în care veţi observa pe fundul cutiei, înşiruirea 1245, fără cifra 3, înseamnă că laptele a expirat de 3 ori şi a fost pasteurizat de 3 ori.

Aşadar, pentru a cumpăra un lapte cât mai proaspăt, şi mai puţin pasteurizat, trebuie să aveţi mare grijă la cifrele de pe spatele cutiei.

Acestea trebuie să fie toate – de la 1 până la 5, adică 12345. Aţi prins ideea?

Chiar dacă sunt obligate, există anumite firme în România, care distribuie pe piaţă cantităţi enorme de lapte şi nu menţionează nimic pe fundul cutiilor. Aşa că, atenţie sporită la ce cumpăraţi! (sursa secretele.com) 

Politica