vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alianţa Medicilor, apel către românii din ţară şi diaspora

Alianţa Medicilor cere ajutorul românilor din ţară şi diaspora pentru a explica populaţiei că situaţia dezastruoasă din sistemul de sănătate este „rezultatul deciziilor întregii clase politice care s-a perindat la guvernarea ţării în ultimii 25 de ani”.

Alianţa cuprinde peste 33.000 de cadre medicale şi nu numai coalizate pe Facebook şi care doresc modernizarea sistemului medical.

“După 25 de ani de decizii politice total lipsite de înţelepciune când a fost vorba de sistemul medical, am ajuns la situaţia catastrofală în care medicii, pentru că au un salariu de mizerie, pleacă lunar cu sutele din ţară. La aceasta se adăugă condiţiile precare din foarte multe spitale astfel încât mulţi medici rămaşi în România se afla în imposibilitatea să desfăşoare un act medical de calitate pentru pacienţii lor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe data de 12 august ne-am revoltat spontan pe Facebook pentru salarizarea proastă şi condiţiile mizere din spitalele publice, motiv pentru care am cerut modernizarea sistemului medical. Ca parte din acest proces de modernizare am solicitat administrarea eficientă a bugetului din sănătate astfel încât banii deja existenţi să ajungă atât pentru salariile medicilor cât şi pentru modernizări în spitale, ca pacienţii să se bucure de servicii medicale de calitate.

Suntem un grup de peste 32.000 de cadre medicale şi persoane dornice de modernizarea sistemul medical din România, din păcate însă întâmpinăm foarte multă rezistenţă şi avem nevoie de ajutorul vostru.

Ajutaţi-ne să spunem românilor:

– Nu dorim şpagă şi nici legalizarea ei;

– Dorim modernizarea sistemului medical;

– Dorim salarii după responsabilitate;

– Dorim să putem oferi un act medical de calitate pacienţilor noştri;

– Dorim o administrare eficientă a fondurilor din sănătate;

– Dorim eliminarea risipei din sistemul medical.

Ştim că mulţi aveţi pagini de Facebook, grupuri, site-uri. Ajutaţi-ne să transmitem aceste mesaje simple românilor pentru a şti ce se întâmplă în sistemul medical. Un SHARE dat acestui mesaj pe pagina proprie sau pe grupurile pe care sunteţi ne-ar ajuta enorm.

Profităm de această ocazie pentru a transmite un gând bun şi colegilor noştri, cadre medicale, care au plecat în străinătate. Ştim de ce aţi plecat. Ajutaţi-ne, acum, vă rugăm, să modernizăm acest sistem ca să vă puteţi întoarce acasă!

Vă mulţumim tuturor pentru sprijin şi avem toată convingerea că ÎMPREUNĂ putem produce o schimbare în bine în sistemul medical românesc”, se arată în apelul lansat pe Facebook, semnat de dr. Coriu Letiţia.

 

 

Politica