sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Vrem apă potabilă cu plată rezonabilă!”

Peste 1.000 de localnici din Municipiul Drăgăşani s-au coalizat şi cer la unison eliminarea taxei pe apa de ploaie, dar şi un cost rezonabil pe metrul cub de apă.

Pe Facebook a fost lansată campania „Vrem apă potabilă cu plată rezonabilă!”
“Apavil ne furnizează cea mai scumpă apă din judeţ în condiţii execrabile. Apa vine plină de rugină şi alte elemente astfel încât nu numai că n-o poţi bea, dar n-o poţi folosi nici la spălatul rufelor pentru că patează. Facturile extra-încărcate, taxa pe apa de ploaie mascată ca fiind taxa de canalizare, filtre înfundate şi instalaţii sanitare distruse sunt câteva din condiţiile grele pe care suntem nevoiţi să le suportăm”, au scris iniţiatorii campaniei, pe rețeaua de socializare.

Despre această campanie au auzit şi edilii din Drăgăşani, care confirmă cele spuse de protestatari în mediul online, notează adevărul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Primim plângeri legate de calitatea apei de foarte mult timp. Degeaba vin oamenii la noi în audienţă, că nu avem nicio putere. Toţi cetăţenii din Drăgăşani sunt nemulţumiţi de calitatea apei, şi eu sunt nemulţumit, dar problema nu ţine de noi. Adrian Sanda, viceprimar Drăgăşani.
 

Aceeași sursă arată că Apavil dă vina pe CEZ: “Referitor la calitatea apei potabile furnizate în municipiul Drăgăşani, trebuie precizate câteva lucruri. În zilele de 14 şi 15 august, la staţiile de pompare nr. 1 şi nr. 2 din localitate, au avut loc mai multe căderi de tensiune, timp de 4 ore în fiecare zi, care practic au făcut imposibilă desfăşurarea activităţii. Întrucât presiunea a fost zero, apa nu a mai putut fi pompată o lungă perioadă de timp. Vina pentru această situaţie nu aparţine nici conducerii Apavil, şi nici salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Drăgăşani. Au fost purtate discuţii cu reprezentanţii CEZ pentru ca situaţia să se remedieze cât mai repede, iar cetăţenii din Drăgăşani să aibă cât mai puţin de suferit. După fiecare cădere de tensiune, au fost făcute purjări (spălări ale conductelor), însă, din cauza vechimii reţelelor şi implicit a stării acestora, apa a ajuns la robinet, în unele zone ale oraşului, cu impurităţi şi având o culoare ruginie”, precizează Octavian Herţa, purtătorul de cuvânt al furnizorului de apă şi canal din judeţul Vâlcea.

Locuitorii din Drăgășani se plâng și de calitatea apei. Mai exact, la robinete curge apă cu rugină. Apavil susține că situația este cauzată de starea proastă a conductelor: „Trebuie însă ţinut cont şi de factori obiectivi, care pot afecta în anumite situaţii calitatea apei. Nu trebuie uitat că reţelele de apă din Drăgăşani au, în cea mai mare parte, o vechime considerabilă (aproximativ 40 de ani), nemaiputând asigura condiţiile optime pentru transportul apei. Tocmai de aceea este important ca cetăţenii din Drăgăşani să înţeleagă că încă de la preluarea sistemului de apă şi canalizare din municipiu, Apavil face în permanenţă eforturi pentru ca reţelele din Drăgăşani să fie aduse la standarde europene”.
 

Iniţiatorii campaniei „Vrem apă potabilă cu plată rezonabilă!” vor să organzieze dezbateri pe această temă și chiar să strângă semnături pentru organizarea unui protest.

De la 1 ianuarie 2015, locuitorii din Drăgăşani plătesc 6,70 de lei, inclusiv TVA, pentru metrul cub de apă rece şi canal.

Politica