joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pacienții cer și ei majorări pentru sănătate

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a lansat astăzi, campania "Pacient de România – 6% pentru Sănătate", prin care solicită alocarea unui buget care să permită accesul integral la medicamente compensate şi terapii inovatoare pentru toţi bolnavii, informează Mediafax.

"Ca pacienţi români, ne dorim să avem acces integral la tratamente compensate şi terapii inovatoare, să nu fim nevoiţi să întrerupem tratamentul sau să modificăm schema terapeutică în funcţie de ce găsim în farmacii. Ne dorim să avem acces la investigaţii, monitorizare şi servicii medicale ori de câte ori avem nevoie, ne dorim să avem personal medical bine pregătit, iar pentru toate acestea sistemul are nevoie de bani şi de o politică coerentă", a declarat Radu Gănescu, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), citat de Mediafax.

Radu Gănescu a spus că, până acum, sistemul sanitar a încercat să supravieţuiască, dar este timpul ca pacienţii să beneficieze de condiţii decente în sistemul sanitar românesc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

"Ne dorim să nu mai fim trataţi ca pacienţi de mâna a doua ai Europei, dar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de o finanţare corespunzătoare şi o regândire a sistemului. Primul pas trebuie să fie acordare a 6% din PIB pentru sănătate", a mai spus Gănescu, potrivit aceleiași surse.

 

Foto:adevarul.ro

Politica