marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acele Big Ben-ului au luat-o înainte

Cel mai cunoscut orologiu din lume, Big Ben, a devenit mai grăbit deoarece a început să indice ora cu șase secunde avans, relatează AFP, potrivit Agerpre.

Big Ben marchează ora în avans de aproape 15 zile, întrerupând emisiunile radio ale BBC și BBC World Service, care utilizează sunetul ceasului în direct. 'Nu știm cum s-a întâmplat', a spus marți la BBC Ian Westworth, unul dintre cei trei ceasornicari de la Westminster. 'Este un ceas vechi de 156 de ani… și este oarecum capricios. Închipuiți-vă la volanul mașinii timp de 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an în ultimii 156 de ani', a adăugat el.

'Trebuie să facem progresiv o schimbare, fie adăugând monede vechi de câte un penny pentru accelerare, fie luând din greutate pentru încetinire', a afirmat Westworth. Procesul este destul de delicat, primele tentative de potrivire provocând întârzierea ceasului. 'A fost nevoie să ne urcăm acolo sus aproape în fiecare zi să îl potrivim', a mai spus ceasornicarul, adăugând că frecvența obișnuită a ascensiunilor fiind de obicei de trei pe săptămână, informează Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Foto: telegraph.co.uk

Politica