vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sesiune extraordinară la Senat, pentru Codul Fiscal

Sesiunea extraordinară pentru dezbaterea propunerii de reexaminare a Codului fiscal s-a anulat. Președintele senatului a decalarat că ședința va avea loc săptămâna viitoare. 

Principalul motiv pentru această amânare, potrivit membrilor comisiei, este că mai întâi trebuie să existe un acord politic pe tema legii.


 

Senatul se reunește luni de la ora 15,00 în sesiune extraordinară pentru dezbaterea și votarea cererii de reexaminare a noului Cod fiscal, transmisă de șeful statului Klaus Iohannis, informează Agerpres. Comisiile de specialitate au termen să întocmească raportul în cazul Codului Fiscal până luni la ora 10.00.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanții partidelor parlamentare au  convenit ca TVA să fie scăzut în două etape, prin amendamente la Codul fiscal, astfel: de la 1 ianuarie 2016 la 20%, iar de la 1 ianuarie 2017 la 19%. Totodată, s-a hotărât amânarea cu un an a măsurii de eliminare a supraaccizei pe carburanți, aceasta urmând să fie aplicată din 2017, nu din 2016, așa cum era stabilit inițial, mai arată sursa citată.

Senatul este primul for legislativ sesizat în legătură cu Codul fiscal. Decizia finală va fi luată de Camera Deputaților.

Politica