vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum se va reorganiza RAAN

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat suma din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2015 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin.

Este vorba de 3.697 mii lei. Disponibilizări se vor face în două etape, astfel pentru cei care vor fi diponibilizaţi în perioada 2016-2018 suma aferentă este de circa 16,7 milioane lei.

Potrivit planului de reorganizare, compania va concedia 2.045 de salariaţi, în două etape, respectiv: etapa I – 1.525 salariaţi la 01.10.2015 şi etapa II – 520 salariaţi la 31.08.2016.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printre primele măsuri organizatorice care se vor lua va fi înfiinţare unei entităţi economice care va prelua un număr de 150 de angajaţi de la Romag-Prod, în vederea asigurării pazei şi protecţiei depozitelor de apă grea, a încălzirii şi asigurării iluminatului acestora şi alte activităţi necesare în procesul de închidere.

Asigurarea agentului termic pentru locuitorii Drobeta Turnu Severin va fi responsabilitatea Primăriei şi Consiliului Local. Urmare a închiderii RAAN, responsabilitatea pentru asigurarea furnizării agentului termic şi apei calde pentru populaţia municipiului Drobeta Turnu Severin, racordată la sistemul centralizat asigurat prin reţelele de termoficare racordate la CET Halânga – Sucursala Romag-Termo, revine Coniliului Local şi Primăriei.Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin (în continuare şi RAAN) a fost înfiinţată prin Hotărârea Guvernului nr. 365/1998 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Electricitate – S.A., a Societăţii Naţionale "Nuclearelectrica" – S.A. (SNN) şi a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare prin reorganizarea Regiei Autonome de Electricitate "Renel", având ca principal obiect de activitate producerea cantităţilor de apă grea pentru acoperirea necesarului destinat Centralei nuclearo-electrice de la Cernavodă, conform strategiilor naţionale în domeniul energeticii nucleare din România şi producerea aburului tehnologic necesar instalaţiilor de producerea a apei grele, precum şi a agentului termic destinat serviciului de termoficare a municipiului Drobeta Turnu Severin. Ca urmare a constituirii unui volum de arierate către bugetul de stat şi către diverşi furnizori, care depăşea posibilităţile şi resursele financiare de plată ale RAAN, pentru evitarea unor executări silite impuse de creditori, cu efecte majore asupra regiei, în temeiul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 85/2013 a fost declanşată procedura insolvenţei la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin, activitatea acesteia desfăşurându-se în baza unui Plan de reorganizare elaborat de administratorul judiciar, aprobat de creditori şi admis de Tribunalul Mehedinţi. În conformitate cu prevederile legale privind constituirea rezervelor de apă-grea destinată unităţilor de la Centrala nuclearo-electrică de la Cernavodă, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRSPS) achiziţionează de la operatorul economic specializat cantităţile necesare, fondurile pentru achitarea acestora fiind asigurate de la bugetul de stat prin Ministerul Afacerilor Interne.

Politica