marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Soția vicelui CJ Mehedinți, șefă la spital

Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) din Drobeta-Turnu Severin rămâne sub conducere interimară. Miercuri era programat concursul pentru ocuparea funcției de manager al SJU. A fost însă anulat și s-a numit un alt șef intermar. Este vorba de soţia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Delia Mazilu. Aceasta fusese numită, pe 26 mai, director medical al spitalului și, potrivit adevărul.ro, chiar de la acea dată, s-a speculat faptul că Delia Mazilu va fi cea care va conduce spitalul judeţean din Turnu Severin.

Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta-Turnu Severin este condus interimar din mai 2014. Aceasta după ce managerul Doina Borugă a intrat în atenția procurorilor, fiind urmărită penal în același dosar cu Adrian Duicu. Interimatul a fost asigurat de Marinică Stoian.
În tot acest interval de timp a mai existat o tentativă de organizare a unui concurs pentru ocuparea funcţiei de manager, dar fiindcă nimeni nu s-a înscris, acesta nu a mai avut loc, notează sursa citată.
Pentru concursul de miercuri, în urma selecției dosarelor a fost admisă doar         canidatura 
ortopedului Maliborschi Marinescu Victor. Numai că exact în ziua organizării concursului, Consiliul de Administraţie al Spitalului constată nulitatea procedurii de organizare a concursului de ocupare a funcţiei de manageral Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin pe motiv că s-a modificat componenţa comisiei de concurs.
Având în vedere faptul că s-a modificat componența comisiei de concurs prin înlocuirea președintelui de comisie, după publicarea funcției de Manager persoană fizică al Spitalului Județean de Urgență in Ziarul " Viața Medicală" ; președintele comisiei de concurs refuză să-și asume întreaga răspundere cu privire la asigurarea legalității în ceea ce privește securitatea desfășurării probelor de evaluare, precum și a documentelor elaborate de comisie, Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Dr. Tr. Severin HOTĂRĂȘTE:
Art.1 – (1) Se constată nulitatea procedurii de organizare a concursului de ocupare a funcției de MANAGER al Spitalului Județean de Urgență Dr. Tr. Severin;
(2) Procedura de ocupare a funcției de manager al SJU Dr. Tr. Severin se va relua la o dată ulterioară;
Art.2 – Prezenta hotărâre va fi comunicată Consiliului Județean Mehedinți și Spitalului Județean Dr. Tr. Severin”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul unității medicale.

 

 

Politica