joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Baza de la Deveselu irită în continuare Rusia

Rusia consideră o ameninţare baza antirachetă de la Deveselu. Reprezentanţi ai Rusiei au afirmat acest lucru în mai multe rânduri, cerând

Statelor Unite şi NATO să renunţe la instalarea elementelor antirachetă în Europa. Aceste elemente antirachetă nu ar mai avea sens având în vedere acordul nuclear cu Iranul, afirmă Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, acuzând Statele Unite că invocă motive "artificiale" pentru implementarea proiectului antibalistic.

"Din punctul de vedere al Rusiei, este imposibil să fie folosite rachete cu rază medie de acţiune împotriva unor ţinte militare din Europa. Astfel, credem că Washingtonul creează motive artificiale pentru a putea construi segmentul european al sistemului antibalistic", a adăugat Riabkov.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul rus de Externe anunţa în luna iulie că Rusia se aştepta ca SUA şi NATO să renunţe la planul de instalare a elementelor antibalistice în Europa şi că Administraţia Barack Obama ar trebui să abandoneze planurile de construire a unui sistem antirachetă în Europa, dat fiind că Washingtonul a prezentat proiectul antibalistic ca fiind îndreptat împotriva unor ţări precum Iranul şi Coreea de Nord, care nu se conformează reglementărilor internaţionale.

Elementele antibalistice din România nu sunt împotriva Rusiei”

Un reprezentant al Alianţei Nord-Atlantice a declarat că acordul nuclear cu Iranul nu îndepărtează ameninţarea balistică, precizând că planul sistemului antirachetă va fi implementat şi explicând că elementele antibalistice din România şi Polonia nu sunt îndreptate împotriva Rusiei.

"Ameninţarea balistică la adresa NATO este în creştere. Numeroase ţări deţin sau încearcă să dobândească tehnologie balistică. Acordul internaţional cu Iranul nu modifică situaţia. Sistemul antirachetă va proteja aliaţii europeni ai NATO de ameninţările balistice, deci este justificat atât timp cât rachetele balistice există şi au capacitatea de a atinge partea europeană a NATO", a declarat un oficial NATO, sub protecţia anonimatului, pentru agenţia rusă Sputnik.

"Scopul este contracararea tuturor ameninţărilor din afara zonei euroatlantice. Sistemul antirachetă nu este antirus. Geografia şi fizica nu permit sistemului NATO să doboare rachete antibalistice intercontinentale din bazele militare construite în Polonia şi România", a explicat oficialul NATO.

 

 

Politica