marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Chinezărie la Govora

Staţiunea vâlceană Băile Govora a devenit punct de interes pentru chinezi. Reprezentanţii unei firme din China au făcut trei vizite în staţiune pentru a-i analiza potenţialul. Acum, au anunţat că ar vrea să preia, de la autoritatea locală, un teren de 20 de hectare, în concesiune. Aici ar urma să deschidă o bază de tratament şi un centru de recreere.

Din primele informaţii, centrul de recreere va fi ridicat pe fostul izlaz al localităţii, la intrarea în staţiune, chiar lângă ştrandul din Băile Govora,informează adevărul.ro.

„În scrisoarea de intenţie, investitorul chinez ne-a solicitat teren pentru construcţia unui centru cultural şi de recreere, dar noi am insistat foarte mult şi pentru amenajarea unui aşezământ medical. De asemenea, am insistat ca această colaborare să aibă la bază legislaţia românească, adică concesiunea să se facă pentru 49 de ani, şi am cerut ca firma să-şi deschidă o filială în Băile Govora, astfel încât să-şi plătească taxele şi impozitele la noi. Dacă se va concretiza, aceasta va fi cea mai mare investiţie din istoria staţiunii Băile Govora”, a declarat, pentru sursa citată, primarul Mihai Mateescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Scrisoarea de intenţie a investitorului chinez va fi prezentată Consiliului Local, pentru aprobarea concesiunii.

 

sursa foto: bailegovora.ro

Politica