sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Extrasezonul, prețuri mici și mulți turiști

Sezonul estival se apropie cu paşi repezi de final. La fel și concediile. Dar asta nu înseamnă că nu se mai relaxază nimeni și nimeni nu mai pleacă în concediu. Dimpotrivă. Oamenii s-au grăbit să își facă rezervări și pentru prima lună a toamnei. Asta pentru că, la cazare, prețurile sunt mai mici față de cele din timpul sezonului. Pare să fie singurul motiv. Și dacă unii își pregătesc servieta pentru munca la birou, alții aranjează alte bagaje în rucsacul pentru noul concediu. În luna septembrie de data asta. Agențiile sunt foarte mulțumite de acest lucru, deși cei care nu și-au rezervat din timp rămân fără loc de cazare și fără vacanță.

Ofertele sunt la jumătate de preț, față de august

Cristina Iliescu, agent în turism, Agenția Mapamond precizează că în timpul programelor speciale pentru litoral, în extrasezon, oamenii și-au luat concedii. ,,Pentru septembrie au apărut oferte. Este programul ,,Litoralul pentru toți”, pe litoralul românesc. Tarifele sunt de la 3-4 milioane, o cameră pentru două persoane, 5 nopți. Eforie Nord, Eforie Sud și Saturn, se află printre stațiunile cu prețuri mici. Însă, sunt și prețuri mai ridicate. Acestea ajung până la 15-16 milioane cu all inclusive, tot 5 nopți, în stațiunea Mamaia. Foarte, foarte mulți oameni s-au înghesuit să își rezerve din timp o cameră. Nu mai sunt camere disponibile. Este și un concurs în Mamaia și de asta este full. Numai după 4-5 septembrie, se mai găsesc locuri disponibile, la acest program. Ofertele sunt la jumătate de preț, față de august. De exemplu, la hotel Siret, prețul era de 320 de lei pînă în 31 august, iar după 1 septembrie a scăzut la 150 de lei camera.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Grecia rămâne țara cea mai căutată de turiști, vara. Asta pentru insulele ei, Rhodos, Zakyntos și Creta. ,,Și pentru afară sunt tarifele mai mici. În Grecia, insula Creta, și-au rezervat cel mai mult oamenii. Pentru septembrie este aproape full. Luna septembrie este o lună foarte bună. Asta și datorită faptului că este și înainte de începerea școlilor și părinții care au copii se mai duc odată să petreacă vacanța înainte de a începe în forță școala”, spune Cristina Iliescu.

Pro și contra vacanţei în extrasezon

Sunt voci care spun că vremea din septembrie le poate strica planurile sau că peisajul nu mai este același.

,,Nu m-aș duce în extrasezon pentru că vremea e imprevizibilă și aș vrea să mă bucur de plajă. În plus, nu îmi place atmosfera dezolantă a unui loc care e frumos, doar când sunt mulți turiști”, spune Laurențiu.

Maria, studentă, spune că ar mai pleca, deși a fost în Moldova în vara asta, iar în alți ani, în Grecia: ,,Dacă nu aș fi cu admiterea la master, aș pleca. Sunt mai ieftine biletele în extrasezon. Dar aș pleca din țară pentru ca la noi nu mai e sezon de plajă. Dacă ar fi să aleg din nou, aș alege tot muntele."

,,Dacă ar fi să mă duc în extrasezon, tot la munte m-aș duce. Nu e aglomerație. E liniște, aer curat și peisaje frumoase. Am impresia că oamenii de la munte sunt mai cumsecade. La munte nu cred că e aglomerat niciodată”, spune Andi.

,Da, mă duc în extrasezon. La mare. Deși îți vine să crezi că ar fi mai liber, și atunci este la fel de aglomerat. Cei care nu se duc în august, se duc atunci și e normal să fie așa.Prețurile sunt mai mici și chiar merită. De ce să dai mai mulți bani, pentru același loc, dar în luni diferite”, mărturisește Ioana.

 

 

Politica