vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

600 de imigranți prinși în tunelul de sub Canalul Mânecii

Aproximativ 600 de imigranți au încercat azi-noapte să pătrundă în tunelul de sub Canalul Mânecii în apropiere de Calais, în nordul Franței. Tentativele lor însă, au fost respinse de poliție, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Grupul Eurotunnel, care administrează instalația submarină dintre Franța și Marea Britanie, a anunțat că efectuează o inspecție pe culoarul sud al tunelului, după detectarea unei ''anomalii'', care n-a fost precizată, dar care provoca întârzieri în trafic marți dimineața.

Pasagerii mizau pe o așteptare de două ore la plecarea din Folkestone, în Anglia, și de o oră în partea franceză, traficul efectuându-se doar pe culoarul nord.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cursul nopții trecute, circa 500 de imigranți au fost depistați în împrejurimile tunelului, fiind înregistrate circa 600 de tentative de a pătrunde în tunel, dintre care 400 au fost respinse. Circa 180 de persoane interceptate au fost scoase afară din tunel și circa 20 au fost interpelate, a precizat o sursă a poliției.

Cifra este totuși mult mai mică față de noaptea precedentă, când s-au înregistrat 1.700 de tentative de pătrundere în tunel.

Această animație foarte puternică s-a datorat prezenței unor militanți ai asociației pentru libertatea de circulație ''No Border'', veniți pentru a se deda la ''provocări'', în timp ce imigranții doreau mai degrabă ''discreție'', a estimat sursa.

 

Foto:financiarul.ro

Politica