joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

De la nuntă, la spital

24 de persoane au ajuns la spital din cauza mâncării primite la o nuntă. Nunta a fost organizată într-un cort, în localitatea Albuleşti. Alimentele servite nuntaşilor nu au fost depozitate necorespunzător şi s-au alterat.

Din cele 24 de persoane ajunse la spital, cinci au fost spitalizate. Verdictul medicilor: intoxicaţie cu salmonella. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mehedinţi, medicul Cristian Jianu a declarat, miercuri, potrivit informaţiadeseverin.ro, că cinci pacienţi au fost internaţi întrucât au prezentat forme grave de toxiinfecţie alimentară, ceilalţi 19 primind tratament şi fiind trimişi la domiciliu.

”Au venit 24 de persoane, dintre care cinci au fost forme grave de enterocolită şi au fost internaţi în spital. Acum sunt stabil hemodinamic. Ceilalţi au fost trimişi la domiciliu pentru că au avut forme uşoare de intoxicaţie. Cauza care a dus la această situaţie este generată de alimentele alterate în urma temperaturilor ridicate. În momentul în care organizezi reuniuni cu multe persoane este un lucru extraordinar de periculos pentru că alimentele, la tempraturile acesta au nevoie doar de o jumătate de oră – o oră să se altereze, indiferent de cât sunt de proaspete”, a declarat mediul Cristian Jianu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele cinci persoane sunt în continuare internate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu Severin, arată sursa citată.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a deschis o anchetă în urma căreia s-a stabilit că pacienţii au fost intoxicaţi cu ”Salmonella group D”, virus apărut la alimentele ţinute la temperaturi ridicate.

”În focarul de toxiinfecţie alimentară care a evoluat în localitatea Albuleşti, judeţul Mehedinţi, inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi şi cei ai Direcţiei Sanitar Veterinare Mehedinţi au evaluat toţi factorii de risc posibili implicaţi şi s-a depistat din analiza de laborator care s-a efectut că a fost vorba de salmonella group D. S-au ridicat probe din alimentele care au fost distribuite participanţilor, din toate produsele ingerate de participanţi. Organoleptic, macroscopic, nu s-a constatat nimic deosebit dar având în vedere temperaturile ridicate care s-au înregistrat în judeţul nostru, numărul de participanţi şi implicit cantitatea de alimente folosită, posibil că nu au fost asigurate condiţiile necesare de microclimat pentru păstrarea lor, înainte de a fi preparate”, a declarat, potrivit informatiadeseverin.ro, purtătorul de cuvânt DSP Mehedinţi, medicul Romaniţa Ionovici.

 

 

Politica