marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dezbateri poliţieneşti, la sate

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au derulat o serie de activităţi informativ – preventive în mediul rural. Acţiunile au fost organizate în colaborare cu primăriile din localităţile în care au ajuns. Astfel, s-a urmărit prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizarea minorilor, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prevenirea accidentelor rutiere, fiind organizate întâlniri cu cetăţenii în localităţile Glogova, Cătune, Samarineşti, Văgiuleşti, Mătăsari, Dragoteşti, Turburea şi Ţânţăreni.

„În cadrul acestor întâlniri au fost prezentate materiale audio – video şi în format powerpoint pe temele menţionate, au fost distribuite pliante cu informaţii şi recomandări, urmate de dezbateri cu cetăţenii în vederea conştientizării acestora pentru adoptarea unor măsuri minime de autoprotecţie şi diminuarea riscului victimal, supravegherea şi îndrumarea minorilor pe timpul vacanţei de vară, pentru prevenirea evenimentelor cu consecinţe grave, modul de deplasare şi traversare a drumurilor publice, atât în calitate de pieton, cât şi cu autovehicule, mopede, căruţe, biciclete, în vederea prevenirii accidentelor rutiere. La aceste acţiuni au participat aproximativ 440 de cetăţeni”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Gorj. 

Oamenii legii vor să organizeze astfel de activităţi şi în perioada următoare, “în vederea unei cât mai bune informări a cetăţenilor judeţului Gorj, pentru diminuarea riscului victimal şi prevenirea evenimentelor cu consecinţe grave în perioada sezonului estival”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica