miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iohannis: Cinstirea eroilor aerului, semnul nostru de respect pentru înaintași

Președintele Klaus Iohannis a transmis duminică un mesaj cu ocazia Zilei Aviației Române și a Zilei Forțelor Aeriene, în care vorbește despre activitatea celor care "slujesc cu devotament și dăruire aripile românești" și subliniază că cinstirea eroilor aerului reprezintă semnul nostru de respect pentru înaintași.

 

"Anul 2015 are dublă semnificație pentru aviația românească. Pe de o parte, la 17 iunie s-au împlinit 105 ani de la primul zbor efectuat cu un avion proiectat și construit în România, la Arsenalul Armatei, de către Aurel Vlaicu. Pe de altă parte, la 15 septembrie se vor împlini 100 de ani de la înființarea Corpului de Aviație Român, momentul în care aviația a devenit armă de sine stătătoare în cadrul Armatei României", afirmă Iohannis, conform unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale transmis AGERPRES.

Șeful statului apreciază că cinstirea eroilor aerului care în cele două războaie s-au jertfit pentru apărarea independenței și suveranității României este "semnul nostru de respect pentru înaintași", dar și "o garanție a angajării noastre responsabile față de viitor".

"Aviația română este pregătită astăzi să facă față cu succes provocărilor impuse de statutul României de țară membră a NATO și a Uniunii Europene, iar rezultatele obținute sunt unanim apreciate și recunoscute. La baza succeselor pe care le-ați obținut au stat atât dragostea și devotamentul dumneavoastră față de profesia aleasă, cât și eforturile susținute pentru reformarea și modernizarea Forțelor Aeriene", arată Iohannis.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El amintește, cu acest prilej, contribuția Forțelor Aeriene în teatrele de operații din Irak, Afganistan și din Balcanii de Vest.

"Aviația civilă, de transport, aviația sportivă și utilitară au avut și au un rol important în afirmarea aeronauticii românești pe plan internațional prin dezvoltarea traficului aerian, îmbunătățirea serviciilor de trafic aerian, creșterea siguranței navigației și a siguranței în exploatare. În prezent, în epoca globalizării, aviația militară și civilă capătă pe deplin o importanță strategică", adaugă șeful statului.

În finalul mesajului său, președintele precizează că, "pentru înaltul profesionalism și rezultatele remarcabile obținute în îndeplinirea misiunilor specifice, în semn de apreciere", a dat curs propunerii ministrului Apărării Naționale pentru decorarea Drapelului de luptă al Statului Major al Forțele Aeriene cu Ordinul "Virtutea Aeronautică" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

"Vă urez tuturor succes în îndeplinirea misiunilor nobile de apărare a cerului patriei și vă doresc multă sănătate, fericire și împlinirea aspirațiilor dumneavoastră! La mulți ani!", le-a transmis Iohannis.

sursa:agerpres.ro

Politica