vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Scrima. Romancele au luat argintul la CM

Echipa feminină de spadă a României, în formula Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu, a cucerit medaliile de argint la Campionatele Mondiale de scrimă de la Moscova, sâmbătă, după ce a fost învinsă în finală de formația Chinei, cu scorul de 45-36.

România a condus o singură dată în finală, după prima tușă reușită de Ana-Maria Brânză în confruntarea cu Xu Anqi, care s-a încheiat în avantajul chinezoaicei, cu 5-2. Simona Pop a cedat și ea în meciul cu Sun Yujie (0-1), Loredana Dinu și Sun Yiwen au terminat la egalitate, 4-4, iar apoi Simona Pop a redus din diferență în duelul cu Xu (6-5), însă China conducea în continuare cu 15-12. Sun Yiwen s-a impus în fața Anei Brânză (5-4), Sun Yujie a câștigat disputa cu Dinu (4-2), iar diferența a crescut, Simona Pop a pierdut și ea releul cu Sun Yiwen (4-5), diferența a fost minimă și între Xu și Simona Gherman (7-6 pentru chinezoaică), după cum și Sun Yujie a trecut de Ana Brânză cu 9-8.

În primul tur, România a trecut de Turcia cu 45-15, în optimi a învins Elveția cu 45-19, în sferturi tricolorele s-au impus în fața Ungariei cu 22-13, iar în semifinale România a învins Ucraina cu 27-24.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ucraina a obținut medaliile de bronz, după 44-42 cu Franța în finala mică.

România mai avea o medalie în această competiție, criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, bronzul obținut de Tiberiu Dolniceanu în proba individuală masculină de sabie.

sursa: AGERPRES

Politica