vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Canicula crește numărul deceselor în Franța

În Franţa, canicula a crescut numărul deceselor cu 700, suplimentare în raport cu media, conform Ministerului Sănătăţii, care a subliniat că este totuşi vorba despre o creştere "limitată" a mortalităţii, comparativ cu cea din 2013.

Întrucât Franţa se confruntă în acestă săptămână cu un nou episod de caniculă, ministrul francez al Sănătăţii, Marisol Touraine, a trasat bilanţul valurilor de căldură de la începutul lunii iulie, constatând 700 de decese în plus faţă de media acestei perioade, ceea ce se traduce printr-o creştere cu 7% a mortalităţii, informează site-ul Les Echos, preluat de Mediafax.

Este vorba despre o "creştere limitată a mortalităţii", conform ministrului, care a precizat : "Acest număr cuprinde, de asemenea, decese indirect legate de caniculă, mă gândesc de exemplu, la înecuri".

Policlinica Buna Vestire Craiova

În contextul în care, în anul 2013, canicula a constituit un "traumatism colectiv", înregistrându-se 15.000 de decese – cu 55% peste medie, ministru francez al Sănătăţii a evidenţiat buna gestionare a acestui episod de la începutul lunii iulie: "Ţara noastră a ştiut să facă faţă acestui episod"

 

Foto:jurnalistii.ro

Politica