sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Capul regizorului Friedrich Wilhelm Murnau, furat din cavou

Cavoul regizorului Friedrich Wilhelm Murnau a fost prădat de hoți. Capul celui ce a regizat filmului ,,Nosferatu”, una din capodoperele cinematografiei expresioniste germane, a fost furat din cavou, a anunțat conducerea cimitirului Stahndorf din apropierea Berlinului, potrivit Agerpres.

Întrebat de cotidianul Bild, directorul cimitirului a spus că este 'sigur că faptele s-au produs între 4 și 12 iulie', relatează miercuri AFP. 'Cred că ușa cavoului a fost deschisă cu o sârmă', a adăugat el, menționând că a 'avut un șoc' când a deschis sicriul: 'Luaseră capul', a susținut Olaf Ihlefeldt.

Un purtător de cuvânt al poliției berlineze, citat de cotidianul german, afirmă că nu exclude posibilitatea ca faptele să țină de practici 'oculte'.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Născut în 1888, Friedrich Wilhelm Murnau, pe numele său real Friedrich Wilhelm Plumpe, a regizat în 1921 'Nosferatu', un clasic al filmului mut german. A ajuns celebru pe plan internațional cu 'The Last Laugh' (1924), iar filmografia sa mai cuprinde 'Tartuffe' (1925) și 'Faust' (1926). A lucrat la Hollywood din 1926 și a câștigat trei premii Oscar cu 'Sunrise'. Rănit grav într-un accident de mașină în California, a murit în martie 1931, la 42 de ani, cu puțin înainte de lansarea ultimului său film, 'Tabu', încheie AFP.

 

Foto: horrordvds.com

Politica