joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două explozii la rezervoarele unei uzine petrochimice din Franța

La o uzină petrochimică din sudul Franţei a izbucnit astăzi un incendiu, ca urmare a două explozii ce au avut loc în rezervoarele în care se aflau produsele chimice, autorităţile susţinând ipoteza unui act intenţionat, relatează site-ul publicaţiei franceze Le Monde, potrivit Mediafax.

Incendiul a avut loc marţi la uzina petrochimică americană LyondellBasell, din localitatea Berre-l’Etang, situată în departamentul Bouches-du-Rhône (sudul Franţei).

"Nicio persoană nu a fost rănită", au declarat oficiali ai Prefecturii departamentului Bouches-du-Rhône.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii companiei LyondellBasell au dat asigurări că substanţele chimice care s-au degajat în aer în timpul incendiului "conţin hidrocarburi de tip esenţe", care "nu sunt toxice". Un nor negru şi gros de fum s-a propagat în aer, răspândindu-se în comunităţile învecinate din cauza vântului, însă oficialii Prefecturii au asigurat cetăţenii că fumul nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate.

Reprezentanţi ai uzinei au anunţat că au deschis o "anchetă complexă" pentru identificarea cauzelor accidentului petrochimic.

Între timp, parchetul regiunii Aix-en-Provence, în care se află departamentul Bouches-du-Rhône, va desfăşura o anchetă concomitentă cu cea a companiei pentru distrugerile provocate de incendiu.

Pentru anchetatori, ipoteza provocării intenţionate a incendiului este cea mai probabilă. "Potrivit primelor elemente ale anchetei, probabilitatea izbucnirii celor două incendii în rezervoare aflate la 500 de metri distanţă este foarte redusă", a declarat o sursă apropiată anchetei. Prefectura a indicat că aproximativ 120 de pompieri şi 50 de autovehicule au fost trimişi la faţa locului. Incendiul a fost stins după aproximativ 12 ore.

Politica