joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi pescari salvați și un bărbat înecat

Un bărbat s-a înecat aseară în râul Vedea. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a fost solicitat să intervină pentru căutarea-salvarea bărbatului.

La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Caracal, cu un autocamion și o barcă pneumatică. Pompierii au executat căutări cu accesoriile din dotare până la lăsarea întunericului, fără ca persoana să fie găsită. În această dimineață, în jurul orei 09.00, cu sprijinul echipei de scafandri a ISU Dolj, pompierii de la Detașamentul Caracal s-au deplasat, cu un autocamion, o barcă pneumatică și un echipaj SMURD, pentru continuarea acțiunilor de căutare a bărbatului. În jurul orei 11.00, trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit de scafandri ISU Dolj, la circa 3 metri de mal și 5-6 metri adâncime, într-o zonă de excavație. Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, avea domiciliul în localitatea Dobrotești, județul Teleorman, potrivit reprezentanților ISU Olt.

 

Pompierii Detașamentului Caracal au sost solicitați să intervină și în această dimineață, în jurul orei 10.00, pe barajul de pe râul Olt din localitatea Drăgănești-Olt, pentru salvarea a doi pescari care s-au răsturnat cu barca pneumatică. La fața locului au fost mobilizate, în cel mai scurt timp, forțe și mijloace din cadrul Gărzii Stoenești, Detașamentului Caracal și Detașamentului Slatina, în total 13 pompieri cu 3 autospeciale de intervenție și două bărci pneumatice. La fața locului s-a deplasat și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță. Cei doi bărbați se aflau la circa 100 de metri de mal, aceștia fiind salvați, în jurul orei 10.20, cu ajutorul unei bărci pneumatice. Bărbații, în vârstă de 52 și 53 de ani, ambii din municipiul Slatina, au fost preluați de personalul medical, conștienți, fără urme de traumă și au refuzat transportul la spital 

 

Foto:agendapompierului.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica