vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anchetă cu privire la îmbolnăvirea celor patru bebeluși din Vâlcea

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea a dispus o anchetă în vederea stabilirii cauzelor care au stat la baza îmbolnăvirii celor patru bebeluşi din judeţ, internaţi în stare gravă la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”, din Bucureşti. Din primele date, copiii s-ar fi îmbolnăvit din cauza fructelor din comerţ.

Patru bebeluşi din Vâlcea cu vârste cuprinse între nouă luni şi un an şi jumătate au ajuns în stare gravă la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, în ultimele două săptămâni. Starea de sănătate a micuţilor este gravă, unul dintre bebeluşi intrând în moarte cerebrală săptămâna trecută, acesta fiind diagnosticat de medicii din Bucureşti cu Sindromul Hemolitic Uremic (SHU) 

 “În urma anchetei declanşate de către DSP Vâlcea s-a constatat că la Spitalul Budimex au ajuns patru copii din judeţul Vâlcea. Primul caz s-a prezentat în data de 29 iunie la Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) din Râmnicu Vâlcea, Secţia Boli Infecţioase. Cu 5 sau 7 zile înainte să fie internată, din afirmaţiile aparţinătorilor, s-a constatat că fetiţa a avut probleme de sănătate şi a fost tratată în ambulatoriu. În data de 30 iunie, simptomatologia s-a agravat, motiv pentru care bebeluşul a fost trimis la Budimex cu diagnosticul de suspiciune de sindrom hemolitic uremic”, precizează Lorena Mărgăritescu, directorul DSP Vâlcea, citată de adevărul.ro   

Policlinica Buna Vestire Craiova

La scurt timp, alţi trei copii din judeţul Vâlcea au ajuns la spitalul din Capitală, aceştia prezentând o simptomatologie comună.  „De asemenea, în data de 29 iunie şi în data de 2 iulie, au fost internate în Secţia de Pediatrie a SJU alte două cazuri, tot copii, fiecare având vârsta de un an şi două luni, pentru o simptomatologie constând în iratibilitate, vărsături, scaune diareice. Şi în aceste cazuri, simptomatologia s-a agravat, iar în data de 7 iulie, cele două cazuri au fost trimise la acelaşi spital din Bucureşti. Ştim că mai există un caz al unui copil tot din Vâlcea care a fost internat pentru aceeaşi simptomatologie la Budimex”, mai spune directorul DSP Vâlcea.  

Potrivit Lorenei Mărgăritescu, din primele date, îmbolnăvirea ar putea fi cauzată de spălarea necorespunzătoare a fructelor. Deocamdată, în judeţul Vâlcea nu se poate vorbi despre o epidemie de enterocolită întrucât nu au mai fost raportate şi alte cazuri. 

Citeste mai mult: adev.ro/nrfhcr

Politica