sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adversare dificile pentru românce la BRD Bucharest Open

Jucătoarele române de tenis de la turneul BRD Bucharest Open (WTA) vor avea adversare valoroase în runda inaugurală a competiției de 226.750 de dolari de la Arenele BNR din Capitală, cu excepția Monicăi Niculescu, a cărei oponentă va fi Ana Bogdan, potrivit Agerpres.

Niculescu, semifinalistă anul trecut la București, este a treia favorită a turneului.

Monica (27 ani), aflată pe locul 48 în lume, a câștigat singurul meci jucat cu Ana Bogdan (22 ani, 181 WTA), în 2010, la un turneu futures la București, cu 7-5, 7-5 în primul tur.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alexandra Dulgheru va juca în primul tur cu chinezoaica Shuai Zhang, Andreea Mitu o va înfrunta pe Annika Beck (Germania), a opta favorită, Sorana Cîrstea o are ca adversară pe bulgăroaica Sesil Karatanceva, în timp ce Patricia Țig va juca împotriva Silviei Soler Espinosa (Spania).

Dulgheru (26 ani), 60 WTA, va juca în premieră cu Zhang (26 ani), care se află pe 194 în lume și va a intrat pe tabloul principal grație unui wildcard.

Mitu (23 ani), care se află pe locul 71 în ierarhia feminină, o va întâlni pentru prima oară pe Beck (21 ani), care este situată un loc mai sus decât ea în clasament (70).

Cîrstea (25 ani), locul 191 în lume, aflată în căutarea revenirii la forma care a dus-o pe locul 21 WTA, a mai jucat în 2012 cu Karatanceva, bulgăroaica de 25 ani (98 WTA) câștigând în primul tur la Montreal cu 6-0, 6-0.

Țig (20 ani, 177 WTA), debutantă pe un tabloul WTA, nu a mai jucat contra ibericei Soler-Espinosa (27 ani), care se găsește pe locul 102 în clasamentul mondial.

Italianca Sara Errani este principala favorită, iar compatrioata ei Roberta Vinci, finalista de anul trecut, a fost desemnată a doua favorită. Simona Halep, numărul trei mondial în prezent, a câștigat ediția de anul trecut a turneului, ea lipsind la ediția din acest an, alături de Irina Begu (30 WTA).

În calificări au luat startul alte nouă românce. 
Tabloul principal de simplu: Sara Errani (Italia/N. 1) – Cagla Buyukakcay (Turcia), Katerina Bondarenko (Ucraina) – Shahar Peer (Israel), Ana Tatishvili (SUA) – Stefanie Voegele (Elveția), Shuai Zhang (China) – Alexandra Dulgheru (N. 5), Monica Niculescu (N. 3) – Ana Bogdan, Kristina Kucova (Slovacia) – Teliana Pereira (Brazilia), Sorana Cîrstea – Sesil Karatanceva (Bulgaria), Andreea Mitu – Annika Beck (Germania/N. 8), Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia/N. 7) – jucătoare din calificări, Denisa Allertova (Cehia) – jucătoare din calificări, jucătoare din calificări – Danka Kovinic (Muntenegru), jucătoare din calificări – Julia Goerges (Germania/N. 4), Tereza Smitkova (Cehia/N. 6) – Polona Hercog (Slovenia), Patricia Maria Țig – Silvia Soler-Espinosa (Spania), Aleksandra Krunic (Serbia) – Elizaveta Kulicikova (Rusia), Timea Babos (Ungaria) – Roberta Vinci (Italia/N. 2).

Sursa: Agerpres

Politica