joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Informaţii pentru absolvenţii promoţiei 2015

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj oferă servicii gratuite de ocupare absolvenţilor instituţiilor de învăţământ, dacă în termen de 60 zile de la data absolvirii se înregistrează la agenţiile locale / punctele de lucru din raza de domiciliu, ori la alţi furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acreditaţi în condiţiile legii.

Pentru înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă absolvenţii vor depune următoarele documente:

  • actul de identitate, în original şi copie;

  • actele de studii şi calificare sau adeverinţa din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ, în original şi copie;

  • adeverinţa medicală cu menţiunea “apt pentru muncă” sau cu eventualele restricţii medicale.

Ca urmare a înregistrării la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, absolvenţii pot beneficia de:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • Informare şi consiliere profesională – ansamblu de servicii care are ca scop evaluarea şi autoevaluarea personalităţii în vederea orientării profesionale, instruirea în metode şi tehnici de căutare a unui loc de muncă, tehnici de prezentare la interviuri de angajare etc.

  • Medierea muncii – punerea în contact cu angajatorii care oferă locuri de muncă în accord cu pregătirea, aptitudinile şi interesele lor.Locurile de muncă disponibile în fiecare judeţ se actualizează zilnic şi pot fi vizualizate pe site-ul www.dolj.anofm.ro , secţiunea locuri de muncă.

  • Formare profesională – asigură iniţierea, calificarea, recalificarea, perfecţionarea şi specializarea în diferite meserii solicitate pe piaţa muncii.

  • Indemnizaţie de şomaj – Absolvenţii care într-o perioadă de 60 de zile de la data absolvirii nu s-au încadrat în muncă potrivit pregătirii profesionale, sunt înregistraţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă,nu urmează o formă de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (500 lei) pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj. Aceasta se acordă absolvenţilor pe o perioadă de 6 luni, iar cuantumul este de 250 lei / lună.

Important! În cazul absolventilor de liceu promoţia 2015 data absolvirii cursurilor în anul şcolar 2014 -2015 este data de 29.05.2015 pentru elevii care au promovat la toate disciplinele, indiferent daca promovează sau nu examenul de bacalaureat ( conform Ordinului 3.637 / 19.06.2014 privind structura anului şcolar, emis de Ministerul Educatiei Nationale).

  • Completarea veniturilor salariale

  • Absolvenţii înregistraţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în situaţia în care se încadrează cu program normal de lucru pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de încadrare de 500 lei. Acest drept poate fi solicitat în termen de 60 de zile de la data angajării.

  • Absolventii, care se angajează cu program normal de lucru, în perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj pot beneficia de o sumă egală cu indemnizaţia de somaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia dacă nu s-ar fi angajat. Acest drept poate fi solicitat în termen de maximum 60 de zile de la expirarea celor 12 luni de la data angajării.

  • Prime de mobilitate

  • Prima de încadrare Absolvenţii care se angajează în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km , faţă de localitatea de domiciliu pot beneficia de o prima de încadrare egala cu de doua ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării;

  • Prima de instalare Absolvenţii care se angajează în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj într-o altă localitate şi urmare a acestui fapt îşi schimbă domiciliul, pot beneficia de o prima de instalare, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.

 

Politica