joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aleargă pentru spitalul copiilor

În 12 orașe din țară, oameni care au același obiectiv se întâlnesc în prima sâmbătă din lună, timp de trei ani de zile pentru a alerga. Vor să strângă suma de 80.000.000 lei necesară construirii unui centru medical de oncologie și hematologie pediatrică. Campania a început pe 4 aprilie când s-a alergat în București, apoi pe 9 mai s-au alăturat campaniei și alte 4 orașe, pe 6 iunie acțiunea s-a extins la 9 orașe, iar pe 4 iulie, de la ora 9.00, s-a alergat simultan în 12 orașe din România: Brașov, Bacău, Brăila, București, Craiova, Sibiu, Ploiești, Cluj-Napoca, Galați, Moinești, Vaslui și Timișoara.

Craiovenii prezenți sâmbătă în Parcul Nicolae Romanescu au donat bani ce vor fi utilizați pentru a se construi spitalul copiilor. La prima acțiune de acest gen, în iunie, la Craiova s-au acumulat 177 lei, iar sâmbătă, oamenii s-au mobilizat și au fost strânși în total 730 lei. Cei care vor să doneze, sunt așteptați în orașele de proveniență, într-o locație stabilită în prealabil, în prima sâmbătă din lună. De asemenea, nu este neapărat necesar ca oamenii să se întâlnească și să alerge, pot ajuta și prin alte modalități. Sunt deschise conturi în lei, euro și dolari. Inițiatorul acestui proiect este Asociația 1leu.org

“Asociația 1leu.org a organizat această acțiune, președintele este blogger și eu am aflat de la altă bloggeriță din Bacău, care știa că eu alerg, că avem o comunitate în Craiova. Mi-a zis să punem Craiova pe harta alergării. Se aleargă simultan în 12 orașe, deocamdată sunt 12. La Craiova s-a alergat în prima sâmbătă din iunie, am fost 13 persoane, s-au strâns 177 lei. Nu este un cros, toți banii se duc către spitalul copiilor. Scopul principal este construirea unui centru medical de oncologie și hematologie pediatrică, din fonduri private, primul din România de acest fel. Obiectivul este ca în trei ani de zile să strângem suma de 80.000.000 lei, după patru ediții se strânseseră 100.000 lei. Nu este singura modalitate de a aduna fonduri, se pot depune și în cont, dar este cea mai eficientă. Într-o astfel de ocazie, cunoști oameni, ei spun mai departe, facem fotografii, le punem pe Facebook, pe bloguri și așa se află. Banii care se strâng se depun prin mandate la bancă.Conturile sunt deschise și în lei și în euro și în dolari”, a spus Daniel Botea, inițiator acțiunea Alerg pentru spitalul copiilor, la Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conturi deschise pentru donații:

  • RO38 RNCB 0088 1456 4011 0002 RON
  • RO11 RNCB 0088 1456 4011 0003 EUR
  • RO81RNCB 0088 1456 4011 0004 USD

Chiar dacă acțiunile sunt lunare, evenimentul are un deadline. În 3 ani se dorește strângerea sumei de 80 000 000 lei, necesară unui centru medical dotat cu:50 de paturi, 2 săli de operație complet echipate,secție de radioterapie, secție de transplant medular.

 “Toți banii se depun în contul Asociației 1 leu.org. Centrul se va construi la București și va fi administrat de această fundație. Vor fi angajați oamenii necesari acestui spital, s-au gândit la toate etapele. Oamenii s-au mobilizat mult mai bine astăzi(n.r. sâmbătă ), la prima ediție am fost 13 persoane, s-au strâns 177 lei, acum sunt peste 700 lei. Oamenii sunt receptivi, se alătură cauzei. Următoarea acțiune este pe 1 august, tot ora 9.00, în Parcul Nicolae Romanescu. În București se strâng mai mulți bani, vin și din sponsorizări”, a mai adăugat Daniel Botea.

Un centru medical la nivel european

„Noi nu doar alergăm, jucăm baschet, facem mișcare în general.Este foarte important să se construiască un spital pentru copii bolnavi de cancer, mai ales un spital adevărat, la nivel european, cu condiții europene, nu cum sunt acum cele din spitalele noastre, ne gândim la viitorul copiilor noștri”, spune Ionel Dinu, participant.

Următoarea întâlnire din Craiova are loc sâmbătă, 1 august, la ora 9.00, în Parcul Nicolae Romanescu.

 

Politica