vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prințesa Charlotte, botezată cu apă din Iordan

Prințesa Charlotte, fiica prințului William și a soției sale, Catherine, a fost botezată astăzi, de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, cu apă din râul Iordan. Aceeași apă a fost folosită și pentru botezul fratelui ei, George, cu doi ani în urmă, informează BBC, citat de Agerpres.

Această apă are semnificație spirituală deosebită, dar, contrar a ceea ce este reprezentat în mod tradițional în cântece, poezii și picturi, râul Iordan este puțin adânc, îngust, plin de noroi și poluat de apele uzate și efluenți industriali. Are o lățime de mai puțin de 10 metri și o adâncime de aproximativ doi metri.

Cu toate acestea, apele sale mărginite de stuf debordează de un simbolism istoric, geografic și religios care le face o resursă prețioasă. Se spune că israelienii sub conducerea lui Iosua au trecut pe aici pentru a intra pe Tărâmul Făgăduinței după ani de rătăcire în deșert. Se crede, de asemenea, că aici a fost botezat Iisus de către Sfântul Ioan, un predicator care purta o mantie din păr de cămilă, se hrănea cu lăcuste și miere și a lansat practica de cufundare a oamenilor în râu pentru a arăta că s-au pocăit de păcatele lor și s-au întors spre Dumnezeu pentru iertare. În prezent, aproape jumătate de milion de vizitatori anual, majoritatea pelerini creștini, se adună în aceste locuri pline de spiritualitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Palatul Kensington nu ar spune cum a fost obținută apă din acest râu pentru botezul prințesei Charlotte, dar un oficial iordanian a declarat pentru BBC că aceasta a fost trimisă de Curtea Regală a țării sale.

Foto: fanatik.ro

Politica