sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Efectele ceaiului negru

Ceaiul negru este recunoscut în întreaga lumea pentru proprietăţile sale antioxidante, pentru beneficiile sale în ceea ce priveşte frumuseţea şi, de ce nu, pentru gustul sau minunat. Recomandat îndeosebi pe perioada iernii, ceaiul negru îmbunătăţeşte rezistenta la frig şi ajuta corpul să îşi păstreze resursele de energie.

Frunzele din care este făcut ceaiul negru (Camellia sinensis) conţin ingrediente precum catechine, polifenoli şi flavonoizi care influenţează neurotransmiţătorii din creier, importanţi în combaterea stresului. De asemenea, cafeină, teobromina sau teofilina care au un efect revigorant asupra sistemului nervos”. Ceaiul negru poate înlocui cafeaua. Atenţie însă, nu trebuie să consumaţi mai mult de două căni de ceai negru pe zi. Băut în exces, acesta poate provoca insomnii, stări de agitaţie şi nervozitate.

Ceaiul negru protejează organismul de diverse boli. „Consumat cu regularitate, ceaiul negru previne cancerul şi bolile cardiovasculare, contribuie la o scădere a colesterolului şi a numărului de trigliceride din sânge precum şi la o reducere a masei de grăsime din organism. În acest fel, ajuta foarte mult în reglarea greutăţii corporale. De asemenea, o cană de ceai negru, băută zilnic, previne şi vindecă ateroscleroza.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin consumul de ceai negru este stimulată digestia şi arderile de grăsimi, fiind de ajutor mai ales persoanelor care au o dietă bogată în alimentele grele. Astfel, ceaiul negru este indicat să se includă în dietele supraponderalilor şi a obezilor. În plus, două ceşti pe zi din această licoare pot preveni diabetul.

Ceaiul negru este recomandat în tratarea petelor care apar în cazul persoanelor cu ten matur. Prepara o infuzie cu ceai negru şi pune câte o compresă în special în zonele unde au apărut riduri. Lasă-le să acţioneze pentru câteva minute, după care îndepărtează-le fără să speli fata cu apă., stimulează circulaţia sângelui în zona fetei prin masarea zilnică cu un cub îngheţat de ceai negru (cuburile se prepară săptămânal). De asemenea, dacă ai buze uscate şi crăpate aplică pe ele un plic se ceai înmuiat în apă şi masează timp de câteva minute fără să te clăteşti cu apă”.

Recomandări:

  • În perioada verii, dacă ai stat prea mult la soare şi te-ai ales cu o piele arsă, pune 5 – 6 pliculeţe de ceai negru în cadă cu apă călduţă şi lasă-le 15 minute. Stai în această apă cel puţin 10 minute. Amestecul rezultat îţi va calma pielea.
  • Nu depăşi două ceşti pe zi! În exces, ceaiul negru ar putea diminua absorbţia fierului la nivelul intestinelor, ceea ce ar putea dăuna persoanelor anemice şi femeilor însărcinate.
  • Dacă ai o lipsă de calciu şi bei ceai negru, poţi avea ameţeli sau chiar senzaţia de pierdere a conştiinţei. Întrucât ceaiul negru este bogat în teina, hipertensivii pot consuma o ceaşcă de ceai pe zi, dar numai cu acordul medicului în prealabil.

Sursă: http://www.efemeride.ro/efectele-nebanuite-ale-consumului-de-ceai-negru

Politica