joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ţigările electronice, la fel de nocive pentru fumători

Ţigara electronică, altenativa pe care o folosesc fumătorii, şi un pretext pentru a renunţa mai uşor la fumat, reprezintă un pericol pentru sănătatea lor. Medicii pneumologi susţin faptul că, în cele mai multe cazuri, cei care o utilizează se reapucă de fumatul ţigărilor obişnuite. 

Acest tip de ţigară este un dispozitiv alimentat cu baterii, care produce vapori cu gust de ţigări normale. Pentru producerea vaporilor este necesară utilizarea unui lichid special care se introduce într-un mic recipient, ataşat la ţigară. 

Ţigara electronică a fost considerată „prietena” fumătorilor care încearcă să renunţe la acest viciu. În realitate, în opinia medicilor, acest lucru nu s-a întâmplat, ba din contră persoanele care au ales să fumeze ţigara electronică au revenit la vechile obiceiuri. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Considerat o alternativă pentru fumătorii înrăiţi, ţigara electronică a devenit foarte populară în rândul adolescenţilor. Toate acestea după ce producătorii au început să scoată pe piaţă diverse modele, astfel încât pentru tinerii de astăzi a devenit un must să aibă o ţigară electronică. 
 

Gradul ridicat de pericol al ţigării electronice îl reprezintă tocmai lichidul care conţine nicotină şi pe care utilizatorii ţigării electronice îl inhalează. Medicii sunt de părere că substanţa respectivă are o compoziţie chimică ambiguă, care ar putea avea efecte dramatice pentru organism. 

Citeste mai mult: adev.ro/nqy2uk

Foto: adevarul.ro

Politica